5 Ziemassvētku rotājumi, ko pagatavot kopā ar ģimeni

Straujiem soļiem tuvojas gada sirsnīgākie svētki – Ziemassvētki! Baltā sniega sega, skaisti izrotātās ielas un Ziemassvētku mūzika lielveikalos rada patīkamu, siltu svētku noskaņu, kas vilināt vilina arī pašiem ķerties pie svētku sajūtu ienešanas savās mājās.
(Foto: Arina Krasnikova)

FOTO: Pexels.com

(Foto: Arina Krasnikova)

Dažādi Ziemassvētku rotājumi pieejami teju katrā veikalā, izvēle ir tik plaša, ka pat visizvēlīgākais Ziemassvētku rūķis atradīs sev piemērotāko. Taču kāpēc gan veikalos nopērkamos rotājumus nepapildināt ar pašu pagatavotiem, turklāt, darot to visai ģimenei kopā?  Šāda nodarbe radīs sirsnīgu, radošu svētku gaidīšanas noskaņu, turklāt īpašu prieku tas sagādās bērniem. Šajā rakstā piedāvājam 5 idejas, kā pagatavot Ziemassvētku dekorācijas pašu rokām. 
 

Ziemassvētku egles rotājumi

Sagatavot eglītes rotājumus pašiem nemaz nav sarežģīti! Ik gadu gards kārums, kas ienes Ziemassvētku smaržu katrā mājā, ir piparkūkas. Kāpēc gan neapvienot divus vienā, pārvēršot piparkūkas gardos eglītes rotājumos?

 

Pirms piparkūku likšanas cepeškrāsnī, jāsagatavo caurumiņi lentītes ievēršanai. Pēc izcepšanas jāsagaida, kad tās sacietē, tad droši var izveidot dažādus skaistus glazūras ornamentus.

 

Glazūras pieejamas dažādās krāsās, tāpēc variet izvēlēties, vai veidot vienotas krāsas zīmējumus, vai veidot daudzkrāsainus. Jauka ideja ir uz katras piparkūkas uzrakstīt katra ģimenes locekļa vārdu vai kādu īsu novēlējumu.

Tālāk atliek vien ievērt lentīti, šeit derēs gan džutas diegs, gan dzija, gan kāda krāsaina dāvanu lenta vai greznāka samta lentīte. Gards un videi draudzīgs rotājums gatavs! 
 

Ziemassvētku āra dekori

Esam pieraduši sagatavoties Adventa svētdienām, iepriekš izgatavojot vai iegādājoties skaistu vainagu. Taču tik pat laba ideja ir ar vainagu izrotāt arī savas namdurvis! 

Sākumā visa ģimene var kopīgi doties pastaigā uz mežu sagādāt zariņus un citus dabas materiālus – čiekurus, sūnas, ķērpjus utt.

Kad vainags gatavs, izmantojot karsto līmi, ļaujot vaļu fantāzijai, tas jāizrotā. Vainagam var pievienot arī skaisti skanošus zvārgulīšus vai zvaniņus. 

 

Vēl viena ideja – izmantojot aplikācija papīru izveidot atraktīvus Ziemassvēktu vecīša vai rūķu tēlus, ko pielīmēt pie ārdurvīm!

 

 

Ziemassvētku rotājumi no papīra

Logus var izrotāt ne tikai ar Ziemassvētku lampiņām. Visa ģimene kopā var izgatavot skaistus logu rotājumus no papīra. Klasiskās sniegpārsliņas, kas vienmēr ir aizraujošs un jautrs darbiņš, ir viens no variantiem.

Vēl viena ideja – no papīra izgriezt lielākas un mazākas mājiņas, uz logu rūtīm izveidojot īstu Ziemassvētku stāstu. Ja fonu izgaismosiet ar lampiņām, tad rotājumi tumsā īpaši labi izcelsies. Veikalos pieejams aerosola veida izpūšamais mākslīgais sniegs. Ar to var papildināt zīmējumu, attēlojot sniega vērpetes.

 

Pašgatavoti svečturi burciņās

No mājās sakrātām nelielām burciņām var pagatavot skaistus, gaumīgus svečturus. Burciņas var nokrāsot, appūst ar aerosola krāsām vai, izmantojot aplikācijas papīru, mākslīgās actiņas un dziju, atdarināt ziemeļbriežus, zaķīšus un citus meža zvērus.

Tāpat ļoti gaumīgi izskatīsies, ja kopā salasīsiet sūnas, tās sapildīsiet burciņās, lai sveces stabili turētos, katru svečturi izrotājot ar greznu lentīti, kādu zvaniņu vai nelielu čiekuru.

 

Žāvētu augļu virtenes 

Ļoti skaisti, smaržīgi un dabai draudzīgi būs Ziemassvētku rotājumi, kas izgatavoti no žāvētiem apelsīniem, citroniem, laima, āboliem u. c. 

 

Noderēs arī rudenī ievāktas un izkaltētas pīlādžogas, dažādas sēkliņas.

 

Izturīgā striķītī pa vienam jāiekarina kaltēti augļi šķēlītēs, tos nostiprinot ar mezgliņu vienā un otrā pusē. Šādas virtenes var karināt gan eglītē, gan izrotāt sienas vai trepes.

 

Kur iegādāties Ziemassvētku dekorācijas?

Ja pašgatavotās dekorācijas vēlaties papildināt arī ar veikalā nopērkamām, tad ieskatieties interneta veikalā 1a.lv. Ziemassvētku dekori ļoti plašā izvēlē, katra gaumei, turklāt par pievilcīgām cenām. Gan āra Ziemassvētku rotājumi, gan visdažādākās Ziemassvētku lampiņas, statuetes un daudzi citi – atliek vien izvēlēties!

Saistītie raksti