Spēka akmentiņi tētim. Ideja dāvanai

Ar savu darbiņu gribam pieteikt savu dalību Tēvu dienas dāvanu konkursam. Fotogrāfijā redzamos magnētiņus mūsu grupas ģimenes, jo īpaši tēvi saņems 15. septembrī, kad organizēsim ģimeņu pasākumu  ar sportiskajām aktivitātēm viena no grupas bērna lauku mājās. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Šo svētku ietveros būs dažādas stafetes, aktivitātes, ko bērni veiks kopā ar saviem tētiem. Noslēgumā ģimenes no mums - grupas darbiniekiem (skolotājas Sanitas, skolotājas Ievas un skolotājas palīga Dzintras) saņems pašgatavotos magnētiņus linu maisiņus. uz magnētiņiem ir uzzīmētas dažādas latvju spēka zīmes - Dieva zīme, Māras zīme, Akas zīme, Māras krusts u.c. Klāt ir pagatavots apraksts par šo zīmi (kur slēpjas tas spēks) un viss šis tiek ielikts pašgatavotos linu auduma maisiņos. Ģimenes, kad izvēlēsies maisiņu ar magnētiņu nezinās, ko ņems. Tāpēc ..... izvilks tieši to zīmīti, kuras spēks ģimenei ir vajadzīgs tieši šobrīd.


Jāpiebilst, ka mēs audzinām divgadīgus un trūsgadīgus bērnus. Šoreiz izvēlējamies ģimenēm dāvanu pasniegti šadā veidā - no mums, sagadājot gan svētkus, kur bērni pavadīs laiku kopā ar tētiem un dāvaniņas.

 

Tagad neliels apraksts par to kā nonācām pie šādas idejas - pašgatavotajiem akmentiņiem.

Šie interesantie dolomīta oļi tika salasīti manas ģimenes ceļojuma laikā pa  Igaunijas Ziemeļiem. Tur - Paldiskos jūras krastā šādus oļus, jūras apskalotos dolomīta gabaliņus, mēs ar ģimeni salasījām ļoti daudz. Ideja par magnētiņiem pie manis  atnāca dažas dienas vēlāk, kam piekrita arī kolēģes. Apzīmēšanai tika izmantota parasta nagu laka, tai ir daudz krāsu nianšu, ātri žūst un ir pietiekoši noturīga.

Šādu ideju var izmantot arī uz koka ripiņām, parastajiem akmeņu oļiem. Kāpēc radās ideja par spēka zīmēm - gribējās uz dāvināt mūsu grupas jaukajām ģimenēm, kaut ko "stipru", "spēcinošu", paliekošu, kas domās stiprinātu mūsu bērnu ģimenes..
Konkursa nolikumā gan ir teikts par bērnu darbiņiem. bet mums gribējās padalīties ar savu ideju, ka arī tā var darīt, ka to darījām mēs.

 

Reklāma
Reklāma

Iesūtījusi: Sanita Strakša, Alūksnes PII "Sprīdītis" 7. grupas skolotāja.

 

Konkursu bērnudārziem “Idejas Tēva dienas dāvanām” atbalsta BOSCH un “Möller’s”!

BALVAS
3 grupiņas saņems BOSCH Mini komplektus – Bosch Mini darba galdu un konstruktoru un veselīgas balvas no “Möller’s”! 

Bosch balva
Mollers