Grāmatas, ko dāvināt mammām! Iesaka rakstniece Inga Grencberga

“Dāvana mammai. Vecmamma. Meitai. Mazmeitai. Grāmata ir labākā dāvana, katrā ziņā – es tā domāju. Jo grāmatas lasīšana ir veids, kā, šķietami esot tepat, un tomēr - brīnišķīgi ceļot laikā un telpā, piedzīvot, sajust, atcerēties. Mācīties, iedvesmoties, dalīties pieredzē,” saka rakstniece Inga Grencberga.
Rakstniece Inga Grencberga dalās savās šī pavasara grāmatās, kas kopā ar ceriņu pušķi varētu kļūt par brīnišķīgu dāvanu Mātes dienā.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Rakstniece Inga Grencberga dalās savās šī pavasara grāmatās, kas kopā ar ceriņu pušķi varētu kļūt par brīnišķīgu dāvanu Mātes dienā.

Atļaušos citēt vienu no saviem mīļākajiem autoriem Safonu: “Grāmatas ir spoguļi: tajās var redzēt tikai to, kas jau ir tevī pašā.” Grāmatas ir brīnišķīgs spogulis.

 

Dalos ar tevi savās šī pavasara grāmatās, kas kopā ar ceriņu pušķi varētu kļūt par brīnišķīgu dāvanu Mātes dienā

 

 

“Daktera Klauna brīnumainās spēles” 

Nataļja Policja un Igors Narovskis

 

Nepaejiet garām šai grāmatai – tā ir brīnišķīga – prieku, iedvesmu un cerību raisoša. “Klauna iekšējā bērna brīvība ir lipīga.” Un tieši par šo šī grāmata – par prieku un vieglumu, nevien grūtos brīžos, bet ikdienā. Ieraudzīt smaidu mazajās lietās. Dalīties tajā.

DR. Gatis Līdums, ģimenes un sistēmiskais psihoterapeits par grāmatu saka: [..] kā rodas spēks brīdī, kad slimība, vājums un nomāktība satiekas ar dziļu cilvēcību? [..]
Spēks! Un Prieks! Izcila kombinācija grāmatai.

 

“Ciglītis”

Donna Tarta. Tulkojusi Silvija Brice

 

[..] Tā ir vieta, kur realitāte sastopas ar ideālu, kur joks kļūst par nopietnību un viss nopietnais ir joks. Maģiskais punkts, kur katra ideja un tās pretstats ir vienlīdz patiess. [..]

Grāmata sākas traģiski – mammas un dēla traģēdija, bet tālāk tā izvēršas par piedzīvojumu, par sevis un dzīves meklējumiem, izstāstītu baudāmā Latviešu valodā. Asaras, smiekli, spriedze – šeit ir visas labas grāmatas komponentes. 
 

“Vārnas”

Laura Vinogradova


[..] sirds nevar viena, tai vajag visu pārējo [..]

Reklāma
Reklāma

Šī grāmata ir apliecinājums tam, ka cilvēkiem vajag kopā!, jo būt pa vienam nav iespējams. Skumji skaists stāsts, skumji skaistā valodā - brīnišķīgā valodā - katrs vārds savā vietā, savā tonalitātē un savā sajūtā - visu lasīto redz, dzird, sasmaržo, satausa.

Īsta lasīt bauda!

[..] ,man nav jāiet grūtākie ceļi. Drīkst iet arī vieglos, dzīve tāpēc neskaitīsies mazāk vērtīga. [..]
 


“Šis ir mans seriāls”

Luīze Pastore

 

Ak’ šī grāmata millennium’a mammām un meitām. Nokļūt atkal tur – brīnišķīgajā laikā, kad šķietami viss ir iespējams, visa dzīve priekšā – jaunas iespējas, sapņi un cerības. Lasīt pašām un kopā ar savām meitām.
 

“Digitālā bērnība”

Zanda Rubene

 

Mūsdienu digitalizācija, sociālie tīkli, informācijas straujums, apjoms un jauda mainījusi mūsu bērnu ieradumus, ikdienas gaitu un kārtību. Mūsu, kā pieaugušo – vecāku, vecvecāku pienākums un atbildība ir padarīt pasauli mūsu bēriem iekļaujošu, pieņemošu un drošu, mēs esam spiesti pielāgoties jaunajai situācijai un mainīt arī audzināšanas un pedagoģijas metodes.

Grāmatas autore ir Dr. paed. Zanda Rubene izglītības zinātņu profesore, LU Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes vadošā pētniece un prodekāne zinātnes jautājumos, LU Doktora studiju programmas “Izglītības zinātnes” direktore.

Lasiet, ir vērts būt zinošiem, būt soli “priekšā”.

 

“Kopā stundu pa stundai”

Antti Ervasti un Matti Pikkujämsä. Tulkojusi Lelde Rozīte

 

[..] saskatīt skaisto var iemācīties skatoties [..]
Šķietami mazās, bet tik vērtīgās patiesības, vienkāršā un vieglā veidā lasāmas un skatāmas, kā vajadzīgs atgādinājums ikdienas skrējienā - parupēties par sevi un apkārtējiem.

Labestības nevar būt par daudz!
 


 

P. S. Un es pavisam nesen uzrakstīju un ir izdota mana jaunākā grāmata “Marija /deɪʒɑ ˈv(j)u/”, kura stāsta par sievieti, kura dodas ceļā: tālāk prom – tuvāk klāt sev, lai dziedinātu savas “rētas” - fiziskās un emocionālas. Kuras iegūtas skolas laikā piedzīvojot mobingu – fizisku un emocionālu vardarbību. Un lai cik ļoti man gribētos, ka šī grāmata ir par pagātnes notikumiem, diemžēl – tā ir arī mūsdienu traģēdija. Ar šo grāmatu iedrošinu visus tos no mums, kuri cietuši – dziedināties, un visus tos, kuri redz vardarbību – runāt par to. Jo tas var izglābt kaut viena jaunieša dzīvi un dzīvību.

Saistītie raksti