Apvienība "Sus Dungo" un fonds "Viegli" dāvina Ziemassvētkos Imanta Ziedoņa "Balli".

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Meiteņu radošā apvienība "Sus Dungo" tuvojoties svētkiem dāvina klausītājiem "Balli", dziesmu ar Imanta Ziedoņa vārdiem. Ieraksts tapis ar fonda "Viegli" atbalstu - "Balles" Ziemassvētku versijā piedalījušās visas astoņas “Sus Dungo” dūdiņas un fonda dalībnieki un mūziķi, tostarp Renārs Kaupers, Jānis Holšeteins-Upmanis, Māra Upmane-Holšteine, Jānis Strapcāns, Eva Ikstena-Strapcāne un citi.

 

"Sus Dungo" tiek sauktas gan par pēdējo gadu interesantākajām un krāšņākajām parādībām pašmāju neatkarīgajā popmūzikā (Džeina Tamuļeviča, Diena), gan meiteņu undergroud indie-popu (Toms Grēviņš) - astoņu meiteņu jeb, pašu vārdiem, “dūdiņu” radošā apvienība plašākai publikai kļuva pazīstamas ar piedalīšanos ”I Love You” bāra "Open Mike" sesijās un 2010.gada sākumā pirmizrādot videoklipu "UNA". 

“Tā ir patikšana, mirklīga iedvesma, tāda mazītiņa, Ziedoņskaista. Un, lai to paildzinātu, vajadzēja to ietērpt dziesmā kā kleitā un palaist, lai iet… Tāda svētku dungādziesmiņa," tā par “Balli” saka mūzikas autore, “Sus Dungo” akordeoniste Liene Dravniece.

"Balles" ieraksts atzīmē apvienības un fonda draudzību, kas aizsākusies šogad vasarā un, ar fonda mērķi atbalstīt un veicināt radošas un neparastas idejas Latvijā, turpinās, lai nākamgad pavasarī tiktu izdodots "Sus Dungo" debijas albums ar meiteņu oriģinālmūziku un dzeju latviešu valodā.

Jānis Holšteins - Upmanis, fonda "Viegli" padomes priekšsēdētājs:

Reklāma
Reklāma

"Ikdienā katrs no mums sev apkārt pulcē tādus cilvēkus, kuri atbilst viņa vērtību sistēmai. Reizēm mēs līdzcilvēkus ieraugām uz ielas, reizēm kāds mūs sapazīstina, bet reizēm notiek tieši tik viegli, ka nemaz nemani, ka jau sen esat draugi un neatceries, kur un kad pirmo reizi tikāties. Grupas "Sus Dungo" un fonda "Viegli" draudzība sākās šovasar un mūsu attiecības ir vieglas un skaistas. Mēs esam draugi. Vai arī brāļi un māsas. Neviens to vairs nemēģina izskaidrot. Mēs gluži vienkārši esam vienā vērtību sistēmā. Un draugi vienmēr lepojas ar savu draugu panākumiem!"  

“Sus Dungo” un “Viegli” izsaka pateicību “Balles” ieraksta tapšanā Dacei Pūcei un Mikum Frišfeldam! 

Lai noklausītos un lejupielādētu  Ziemassvētku “Balli”, dodies uz

www.susdungo.lv