18. maijā vārda dienu svin Ēriks, Inese, Inesis

Kalendārā neiekļautie vārdi: Erihs, Ērihs, Eriks, Ero, Ēro, Ignese, Inesa, Inesīte, Konsuela, Konsuella, Kreigs.
Personvārdus skaidro Gunnars Treimanis.

FOTO: Shutterstock.com

Personvārdus skaidro Gunnars Treimanis.

Ēriks

  • Pirmais tips. Viņš ir šis tas no Klīstošā holandieša (visur grib būt un satvert nereālo), no Pūcesspieģeļa (orģināla uztvere), no Pēra Ginta (pļēgurīgi delverīgā iedaba), no Minhauzena (tic svēti tam, ko stāsta), no toma Nipernādija (uztur cilvēkiem to ilūziju, kurā paši tos iedzinuši). Ar Ēriku nekad nav garlaicīgi, jo viņā ir liela asprātības deva.
  • Otrais tips. Kluss, mazliet aprobežots, taču praktiski neaizstājams cilvēks un meistars uz visām lietām.

 

Inese

Vārds nāk no Spānijas un tulkojumā nozīmē «aita». Bet, tā kā aitas ir svēti dzīvnieki, Šis vārds ir jauks. Pirmais tips. Krietna saimniece, kas prot ar minimāliem līdzekļiem panākt efektu. Māk izveidot pamatu zem kājām, jo prāts ir pārsvarā pār jūtām. Apdāvinātība reizēm kļūst Inesei par Šķērsli, ja partneris izrādās galvas tiesu zemāks par viņu. Tad rodas plaisa. Jūtu dzīvē izaug bezdibeni, bet Inese tiem pāri tiek ar atziņu, ka jebkurš pārdzīvojums reiz apsūb un rodas jauni iespaidi. Otrais tips. Nesavaldīga glūniķe, indīgi ņirdzīga (garšviela, kas nepieciešama dzīves asumam). Lietišķums viņas dzīvē aizsedz poēziju, ikdiena debesis. Šai Inesei viss ir skaidrs. Pat greizsirdībā viņa nepaceļas līdz grieķu varoņu līmenim.

Reklāma
Reklāma

 

Inesis

Nejaušība viņu iemet dzīves straumē, un viņš nepretojas notikumu gaitai. Flegmatiski vēro - kas nu būs tālāk? Ar Šo ēzeļa pacietību tomēr izsitas «uz augšu», un tad gan viņš smīkņā par cilvēkiem, kuri grib pasauli pārveidot... Inesis vēlas sasniegt to, kas viņam pašā acu priekšā, nevis tiekties “tālēs zilajās".