Kā nepazaudēt bērnu festivālā. Praktiski ieteikumi

Festivālu laiks rit pilnā sparā un vecāki ne reti vēlas doties uz tiem kopā ar savām atvasēm. Protams, no bērna nedrīkst nolaist acis, viņš nepārtraukti jāuzmana. Tomēr, lai justos drošāk, vecāki var rīkoties radoši un pielietot kādu no šīm metodēm. 

Kopā ar bērniem uz festivālu - tas ir iespējams!

FOTO: Shutterstock.com

Kopā ar bērniem uz festivālu - tas ir iespējams!

Ja bērns vēl ir tik mazs, ka pats ar savām kājām vēl neskraida, tad vecāki var būt mierīgi – mazulis nekur neaizbēgs. Tomēr nedaudz vecāki bērni, kuriem viss tik ļoti interesē, kuri vēlas visu redzēt un dzirdēt – ātri vien var aizklejot prom no mammas un tēta. Turklāt, tas var notikt neapzināti, jo ļaužu pilnā pasākumā, bērns var apjukt, savus vecākus vairs neredzēt un doties nepareizā virzienā.

 

Sagatavo aproci. Izveido ap bērna roku apliekamu aproci vai kaklā uzkarināmu aukliņu ar svarīgo informāciju. Uzraksti bērna vārdu, kā arī vecāku kontakttālruņus. Ja bērns būs noklīdis un kāds no pieaugušajiem pieies atvasei klāt, tad zinās, kā sazināties ar bērna vecākiem.

Pēdējā brīža variants. Uzrakstīt vecāku telefona numuru uz bērna rokas – to iespējams izdarīt ļoti ātri, arī pasākuma laikā. Lielākiem bērniem var pastāstīt un iemācīt, ka situācijā, kad bērns vairs neredz savus vecākus, ir jāpieiet klāt kādam no pieaugušajiem un jāpalūdz, lai piezvana vecākiem.

Reklāma
Reklāma

Tehnoloģijas. Domājot par savas atvases drošību, ir iespējams iegādāties bērniem paredzētu pulksteni. Tas rādīs ne tikai laiku. Pulksteni iespējams savienot ar mammas vai tēta mobilo telefonu. Vecāki nepārtraukti varēs izsekot sava bērna gaitām – redzēt, kur viņš atrodas un bērns, nospiežot vienu pogu, spēs nodot signālu vecākiem. Tāpat uz telefonu, kurš savienots ar pulksteni, atnāks ziņa, ja tas tiks noņemt no bērna rokas. 

Būt līdzās. Doties uz festivāliem kopā ar bērnu – tā ne vienmēr ir atpūta. Ja kopā dodas vairāki pieaugušie, tad savstarpēji iespējams vienoties – kurā brīdī, kurš pieskatīs bērnus. Atbildīgajam cilvēkam visa uzmanība ir jāvelta bērniem un ar acu skatienu jāseko līdzi viņu darbībām. Tādējādi, katrs no pieaugušajiem ik pa laikam varēs pilnībā pievērsties pasākuma baudīšanai zinot, ka bērns ir drošībā. 

Līdzi ņemamo lietu saraksts. Gatavojoties festivālam, pievērs uzmanību savas un bērna somas saturam. Ja pa dienu ir silts un gaišs, tad vakara stundās, redzamība ir daudz sliktāka. Noteikti paņem līdzi atstarojošus elementus gan sev gan bērnam. Tas var būt apģērbs, atsevišķi atstarotāji vai mazi lukturīši. Vakarpusē jutīsieties drošāk, ja viens otru labāk redzēsiet.