Mājās skudras? Ņem talkā sodu un pūdercukuru

Kas var būt kaitinošāks par skudrām dzīvoklī vai privātmājā. Tīrīšanas entuziasti portālā “Express” dalījušies ar pavisam vienkāršu veidu, kā iznīdēt skudras, neizmantojot veikalos nopērkamos ķīmiskos līdzekļus.
Iedarbīgs līdzeklis, kas palīdzēs no nevēlamajiem viesiem atbrīvoties nedēļas laikā, raksta cilvēki, kas metodi izmantojuši vairākkārt.

FOTO: Shutterstock.com

Iedarbīgs līdzeklis, kas palīdzēs no nevēlamajiem viesiem atbrīvoties nedēļas laikā, raksta cilvēki, kas metodi izmantojuši vairākkārt.

Indējot skudras ar ķīmiskiem preparātiem, saindēšanās riskam tiek pakļauta arī ģimene un mājdzīvnieki, tāpēc labāk mēģināt tām radīt nelāgus apstākļus, lai skudras aizietu pašas. 

Nepieciešama būs vien dzeramā soda un pūdercukurs. Abas sastāvdaļas sajaucot pusi uz pusi un izkaisot vietās, kur savairojušās skudras, no nevēlamajiem viesiem sanāks atbrīvoties nedēļas laikā, raksta cilvēki, kas metodi izmantojuši vairākkārt.

 

Ja skudras savairojušās dārzā

Vienkāršākais paņēmiens: regulāri irdināt augsni. Tas traucē skudrām vairoties, tāpēc tās meklēs mierīgāku stūrīti. Skudru takās, ligzdās un augsnē lej un izbārsta rupjo sāli, zivju sālījumus un dārzeņu marinādes, tējas un kafijas biezumus, kā arī koncentrētu sālsūdeni.

Reklāma
Reklāma

Skudrām nepatīk arī spēcīgi aromāti, tāpēc skudru takās var iekaisīt garšvielas – piparus, čili, krustnagliņas u.c. 

Noder arī augsnē iestrādāti sīki sagriezti asi smaržojoši augi – selerijas, pētersīļi, tomātu lapas un stublāji, samtenes, pelašķi, kliņģerītes, dilles u.c. 

Tāpat var izmantot spēcīgus šo augu novārījumus. 

Alternatīva ir dārzkopības veikalos nopērkamie bioloģiskie pretskudru preparāti. To iedarbība ilgst vairākas nedēļas.

Saistītie raksti