Eksperimentē kopā ar tēti!

Vai zināji, ka ar dzeramo sodu var uztaisīt dažādus brīnumus? Aicini tēti palīgā un kopā izmēģiniet trīs aizraujošus eksperimentus!

Eksperimentē kopā ar tēti!

FOTO: Shutterstock.com

Vai zināji, ka ar dzeramo sodu var uztaisīt dažādus brīnumus? Aicini tēti palīgā un kopā izmēģiniet trīs aizraujošus eksperimentus!

  • Dzeramā soda aukstā un karstā ūdenī. Ieber vienu karoti sodas karstā ūdenī, vienu aukstā ūdenī un skaties, kā tā reaģē! Karstā ūdenī tā sāks putot, bet aukstā tikai izšķīdīs. Karstais ūdens izraisa ogļskābās gāzes izdalīšanos.
     
  • Caurspīdīgā stikla traukā ielej citronu sulu vai etiķi (ar etiķi esiet ļoti uzmanīgs), lai eksperiments būtu vēl iespaidīgāks, pievieno trauku mazgāšanas līdzekli un pievieno pāris pilienus pārtikas krāsvielu. Tad šķidrumam pievieno tējkaroti dzeramās sodas. Mainot sastāvdaļu daudzumu, vari novērot, cik daudz katrā reizē izdalās ogļskābā gāze. 
     
  • Padari parastu ūdeni par gāzētu ūdeni. Vienai ūdens glāzei pievieno pus tējkaroti dzeramās sodas un pus tējkaroti citronskābes. Kārtīgi samaisot, būsi pagatavojis gāzētu ūdeni.
Reklāma
Reklāma

Neaizmirsti, ka tie ir tikai eksperimenti un tos nedrīkst likt mutē!