Piparus tev veļasmašīnā un citi triki labākai veļas izmazgāšanai

Krāsainas veļas mazgāšana bieži kļūst par problēmu, kad baltais T-krekls vai blūze iegūst dīvainas nokrāsas, bet koši sarkanā kleita paliek blāva.
Tautas gudrības palīdzēs nezaudēt apģērba krāsu un pat to atjaunot.

FOTO: Shutterstock.com

Tautas gudrības palīdzēs nezaudēt apģērba krāsu un pat to atjaunot.

Krāsainu un košu apģērbu mazgāšana ir izaicinājums – kā nesakrāsot citas drēbes, kā saglabāt apģērba esošo toni? Pareizi izvēlēta veļas mašīnas programma un piemērots mazgāšanas līdzeklis ir pirmie soļi, bet ir arī dažas labu saimnieču viltības, kas noteikti nenāks par sliktu apģērba krāsas saglabāšanai. 
 

Samalts melnais pipars

Tējkarote melno malto piparu var glābt tavu iecienītāko kreklu no krāsas zaudēšanas. Turklāt malti pipari nav sliktāks līdzeklis par dārgiem īpašiem pulveriem krāsainām drēbēm. 

Pievienojot ūdenim maltus melnos piparus, audumam tiek labāk noņemta ziepju vai mazgāšanas līdzekļa kārtiņa, kas ir iemesli, kāpēc ar laiku audums zaudē krāsas košumu. 

  • Kā rīkoties? Ievietojot krāsaino veļu veļas mašīnā, pievieno pulveri un pirms mazgāšanas sākuma pievieno tējkaroti melno malto piparu tieši cilindrā. Jāizvēlas aukstā mazgāšanas programma ar temperatūru +30 grādi.
  • Apģērbs nesmaržos pēc garšvielām!
  • Ja melno malto piparu paliekas redzamas uz auduma pat pēc skalošanas, tās ir viegli nokratīt. Tomēr pirmajās reizēs labāk izmēģināt šo triku uz mazāk vērtīgām drēbēm. 
     

 

Reklāma
Reklāma

Galda etiķis

Metode noderēs, ja nepieciešams atgriezt bagātīgo krāsu melnām drēbēm. Pievieno pāris ēdamkarotes etiķa traukā ar ūdeni, samaisi un iemērc apģērbu uz 15-20 minūtēm. Labi izskalo un izžāvē. 

  • Metode nebūs piemērota džinsiem.
  • Galda etiķim un ūdenim var pievienot pilienu melnās tintes.

 

Soda ar galda etiķi

Maisījums lieliski atjauno sarkanās krāsas spilgtumu. Uz ēdamkaroti sodas ņem ēdamkaroti etiķa un litru ūdens. 

Saistītie raksti