8 viltības, lai plānās zeķubikses ilgāk valkātos un neplīstu tik ātri

Vienas kaprona zeķubikses uz visu sezonu? Neticami, bet diezgan reāli!
8 viltības, lai plānās zeķubikses ilgāk valkātos un neplīstu tik ātri

FOTO: Shutterstock.com

 

Plānajām zeķubiksēm ir tikai viens trūkums - tās plīst dažreiz tikai no pieskāriena vien. Ir vairāki knifiņi un gudrības, kā šo trauslo apģērba gabalu nēsāt pēc iespējas ilgāk. 


Izvēlies pareizo izmēru 

Visbiežāk zeķubikses tiek saplēstas vai nu tāpēc, ka ir nopirkts nepareizais izmērs, vai tāpēc, ka tev kājās ir nepareizā izmēra apavi.  Zeķubikses, kas tev ir par mazu, vai kurpes, kuras tavai pēdai ir par mazu, ir visizplatītākais zeķbikšu plīšanas iemesls. 

 

почему рвутся капронки

 

Pedikīrs 

Sausi, raupji papēži un atauguši kāju nagi plēš zeķubikses bez žēlastības. Pirms zeķes uzvilkšanas noberz papēžus ar rīvīti, lai atbrīvotos no atskabargainās ādas. Uz nakti iesmērē pēdas ar barojošu krēmu . 


Pārāk plāna vīle 

Tipiskās plīšanas vietas zeķubiksēm ir vīles purngalos un papēža daļā, kas vienkārši noberžas pret apaviem. Izvēlies zeķubikses, kurām ražotājs ir iestrādājis šajās  kritiskajās vietās biezāku vīli vai materiālu. 
 

 

Reklāma
Reklāma

Pārāk gari roku nagi 

Uzraut zeķubikses ar pārāk gariem, nekoptiem vai asiem nagiem ir vieglāk par vieglu. Piedomā par manikīru!
 

Zema cena 

Zema cena ir vilinoša, bet tas nozīmē arī zemāku kvalitāti. Modernās ražošanas tehnoloģijas ļauj arī lētām zeķubiksēm izskatīties šiki. Atšķirība ir tajā, cik ilgi tās varēsi nesāt. Dārgākās ir izgatavotas no kvalitatīvākiem izejmateriāliem. 
 

Sasaldēšanas efekts

Ir dzirdēts ieteikums zeķubikses pirms vilkšanas ielikt saldētavā uz vienu dienu, pēc tam ļaut tām atkust istabas temperatūrā un tad valkāt gandrīz mūžīgi. Tā tas patiešām ir,  tikai šis efekts nostrādā uz neiloga zeķubiksēm. Neilons zemās temperatūrās paliek izturīgāks. 
 

Nepareiza uzvilkšana

Zeķubikses jāvelk no pirkstgala, savācot tās “harmonikā” un pakāpeniski velkot uz augšu. Tas saglabājas auduma struktūra un neiestiepjas materiāla cilpiņas, kas pēc tam izirst. 



Mazgāšana

Zeķubikšu materiāls nezaudēs savu struktūru tik ātri, ja to mazgās ar rokām un ziepām, nevis veļasmašīnā ar visu pārējo veļu.