5 padomi un ieteikumi pareizai viedierīču lietošanai vasarā

Tālruņi un planšetdatori  ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Arī  vasaras atpūtā un atvaļinājumos tie parasti ir līdzi un tiek aktīvi lietoti.

5 padomi un ieteikumi pareizai viedierīču lietošanai vasarā

FOTO: Shutterstock.com

Tālruņi un planšetdatori  ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Arī  vasaras atpūtā un atvaļinājumos tie parasti ir līdzi un tiek aktīvi lietoti. Tādēļ viegli  var  gadīties, ka saskaraties ar  kādu  no turpmāk aprakstītajām situācijām. Piedāvājam risinājumus, kā rīkoties, lai pasargātu paši sevi un mobilās iekārtas.

 

Uzmaniet tālruni  no pārkaršanas    
Lai viedierīci pasargātu no pārkaršanas, to nevajadzētu atstāt tiešos saules staros. Ne uz soliņa pagalmā, ne uz automašīnas paneļa. Ja ierīce uzkarsīs tik ļoti, ka pati izslēgsies, tai var tikt nodarīti neatgriezeniski bojājumi.

Sargājiet no smiltīm un dubļiem
Ja tālrunis ir nonācis saskarē ar smiltīm vai dubļiem, vispirms tālruni ieteicams izslēgt. Sausas smiltis var mēģināt aizpūst ar saspiesta gaisa baloniņu vai kompresoru. Glābējs var būt arī putekļusūcējs ar mīkstu uzgali. Tas izsūks lielāko daļu graudiņu. Slapju dubļu vairumu var mēģināt noņemt ar mīkstu lupatiņu, bet spraugās paslēpušos pārpalikumus - ar līmlentu, uzlīmējot strēmeli virs spraugas un tad novelkot nost. 

Reklāma
Reklāma

Kā rīkoties, ja tālrunis samircis
Ja tālrunis ir nonācis slapjumā, to pēc  iespējas ātrāk izņemiet no ūdens, izslēdziet  un izjauciet, ja tas ir iespējams. Tad ieteicams tālruņa daļas ietīt salvetē vai dvielī un ļaut tam uzsūkt mitrumu. Pēc tam var iebērt plastmasas maisiņā sausus rīsus, ielikt tajos tālruņa daļas un maisiņu aiztaisīt. Šādi tās jāpatur vismaz diennakti. Nav ieteicams tālruni žāvēt ar fēnu, jo spēcīgā gaisa plūsma iedzīs lāsītes dziļāk korpusā. Pēc diennakts salieciet tālruni un mēģiniet ieslēgt. 
 
Esiet prātīgi negaisa laikā 
Uzmanīgiem ir jābūt, lietojot dažādas viedierīces pērkona negaisa laikā, jo zibens meklē spēcīgāko pretlādiņu, lai izlādētu elektrisko strāvu. Lai arī negaisa laikā visdrošāk atrasties ar zibens aizsardzību nodrošinātā ēkā, arī tur zibsnīšanas laikā nevajadzētu runāt ne pa mobilo tālruni, ne fiksēto, jo zibens var iespert līnijā. Negaisa laikā, ieteicams izslēgt mobilo tālruni, planšetdatoru un citas līdzi esošās elektroierīces. Izslēgtas tās zibeni piesaista mazāk nekā ieslēgtas. No ausīm ieteicams izņemt austiņas un izslēgt portatīvo mūzikas atskaņotāju. 

Sargājiet no nobružāšanās
Bieži vien karstās dienās tālrunis tiek nobružāts tādēļ, ka vasarīgam apģērbam nav kabatu. Tālrunistiek nests līdzi rokā un pie katras izdevības nolikts visdažādākajās vietās – uz palodzes, uz smilšaina soliņa, pat uz zemes. Risinājums ir sporta maciņi un apsēji. Apsējus var aplikt ap roku vai ap vidukli un ievietot tālruni īpaši paredzētā drošā vietā. Savukārt maciņus, kuri parasti ir ūdensdroši, var ar aukliņu uzkārt uz plaukstas locītavas. Šādi apsēji nemaz nav dārgi. Tos var iegādāties pat par 5 līdz 10 eiro, kas nav augsta cena par tālruņa drošību un ērtu pārnēsāšanu.


Pavisam vienkāršu padomu ievērošana palīdzēs nosargāt viedierīces no dažādu ārēju faktoru iedarbības, līdz ar to arī pasargāt jūs no neplānotiem pirkumiem!