Rimi 10 veikalos paplašina beziepakojuma produktu piedāvājumu

Augot pircēju interesei par ilgtspējīgu izvēli iepērkoties, Rimi paplašinājis pērn uzsākto beziepakojuma produktu tirdzniecību. Specializētie stendi, kuros pircēji var iegādāties saimniecības un higiēnas produktus, izmantojot līdzi paņemto iepakojumu, ir uzstādīti septiņos Rimi veikalos. Šobrīd turpinās zero waste produktu sortimenta attīstība, pievienojot tam jaunus produktus un februāra izskaņā ar beziepakojuma stendiem būs aprīkoti jau 10 veikali Rīgā un pierīgā.
Ņem savu trauciņu un ej uz RIMI.

FOTO: Publicitātes foto

Ņem savu trauciņu un ej uz RIMI.

Beziepakojuma stendi un zero waste produktu sortiments šobrīd pieejams Rīgas Rimi Hypermarket formāta veikalos Stirnu ielā, t/c Alfa, t/c Sāga un t/c Valdemārs, kā arī Ādažu t/c Apelsīns un Siguldas t/c Šokolāde. Savukārt jau tuvāko nedēļu laikā šādi stendi tiks uzstādīti vēl trīs Rimi veikalos, kas atrodas Rīgā, Pulkveža Brieža ielā, t/c Ozols un t/c Aleja.

 

Beziepakojuma un zero waste produktu stendos pircēji var iegādāties šampūnus, ziepes, zobu pastas un zobu birstes, tualetes papīru, trauku mazgāšanas līdzekļus un citas higiēnas preces izlejamā, sveramā veidā vai videi draudzīgā iepakojumā. Pircēju vidū vispieprasītākie produkti ir intīmās higiēnas preces un veļas mazgāšanas līdzekļi.


“Šobrīd jau droši varam teikt, ka pircēji labprāt izmanto iespēju iegādāties ikdienā aktuālos mājas tīrīšanas līdzekļus vai vannas kosmētiku beziepakojumu stendos. Ņemot vērā pircēju iegādāto izlejamo un sveramo produkciju pirmajos divos pilotprojekta veikalos, pērn ir izdevies ietaupīt vairāk nekā 700 kilogramus plastmasas, kas citkārt nonāktu atkritumos, piemēram, no šampūnu pudelēm. Ņemot vērā nozīmīgo beziepakojuma stendu attīstību šogad, šajā gadā tie palīdzēs nenonākt dabā jau vairākām tonnām plastmasas. Turklāt redzam, ka šis piedāvājums ir interesants ikvienam – gan tiem, kuri aktīvi īsteno bezatkritumu dzīvesveidu, gan tiem, kuri tikai sper pirmos soļus šajā virzienā. Galvenais jaunu paradumu apgūšanā ir piedāvāt ērtas un pieejamas izvēles iespējas. Tādēļ aktīvi strādājam pie bezatkritumu jeb zero waste produktu sortimenta paplašināšanas, lai motivētu Latvijas pircējus iepazīt un biežāk izdarīt ilgtspējīgas izvēles,” stāsta Rimi Latvia kategoriju departamenta direktors Milans Blūms.

 

Paplašinot ilgtspējīgu produktu piedāvājumu, tādiem atpazīstamiem Latvijas sadzīves ķīmijas un kosmētikas līdzekļu ražotājiem kā Spodrība un Stenders, pievienoti vairāki populāri starptautiskie videi draudzīgas kosmētikas un tīrīšanas līdzekļu zīmoli. Tādējādi pircēju izvēlei pieejami jau 69 dažādi dabai draudzīgi produkti. 

Reklāma
Reklāma

 

Sadzīves tīrīšanas līdzekļu klāstu specializētajos stendos papildinājušas Seal Eco trauku mašīnas tabletes, kas nopērkamas sveramā veidā un bez plastikāta iepakojuma. Vislielākais piedāvājuma klāsta paplašinājums ir vannas kosmētikas segmentā, kur pieejami tādi populāri dabīgās kosmētikas zīmoli kā Faith in Nature un Sante, bet Igaunijas ražotāji Bon Merite un Mulieres piedāvā vairāku veidu dušas želejas, šampūnus, ziepes un veļas mazgāšanas līdzekli, kā arī universālu tīrīšanas līdzekli ar citrusaugļu aromātu. Savukārt unikālais dabīgās kosmētikas ražotājs Dr. Bronner’s piedāvā multifunkcionālas ziepes, kas ideāli piemērotas ceļotājiem, jo ar tām var mazgāt praktiski jebko – seju, rokas, matus, drēbes un pat izmantot tās priekš skūšanās vai zobu tīrīšanas. 

 

Zero waste jeb bezatkritumu pieeja ir darbību kopums, kas vērsts uz atkritumu daudzuma samazināšanu, pēc iespējas ilgāk uzturot produktu, materiālu un resursu vērtību. Pieejas pamatprincipi ir: atsakies, samazini, lieto atkārtoti, pārstrādā, kompostē. Tas nozīmē gan atbildīgu preču un pakalpojumu ražošanu, gan plānveidīgu iepirkšanos un lietu vairākkārtēju izmantošanu iespēju robežās, lai samazinātu radīto atkritumu daudzumu, taupītu dabas resursus un novērstu apkārtējās vides piesārņojumu.