Putekļu sūcēja izvēles priekšā

Jebkurā sadzīves tehnikas veikalā tiek piedāvāti desmitiem putekļu sūcēju modeļu, kuri šķietami atšķiras tikai ārējā izskata un cenu amplitūdas ziņā. Īstenībā atšķiras arī to uzkopšanas kvalitāte. Tad kādu putekļu sūcēju iegādāties, kam pievērst uzmanību? Šajā rakstā pacentīsimies to iezīmēt.
Nelielas platības telpas, mīkstās mēbeles vai auto salonu efektīvi var iztīrīt ar rokas putekļu sūcēju.

FOTO: Publicitātes foto

Nelielas platības telpas, mīkstās mēbeles vai auto salonu efektīvi var iztīrīt ar rokas putekļu sūcēju.

Kur putekļu sūcējs tiks izmantots?

Vispirms novērtējiet, kādas virsmas putekļu sūcējs Jums uzkops. Visbiežāk mājokļos ir cietā un mīkstā seguma kombinācija – koka, lamināta vai flīžu grīda un paklāji. Tad derētu iegādāties putekļu sūcēju ar ūdens filtru vai mazgāšanas funkciju. Arī ar bezvadu putekļu sūcēju var tīrīt gan cietās, gan mīkstās virsmas.
 

Nelielas platības telpas, mīkstās mēbeles vai auto salonu efektīvi var iztīrīt ar rokas putekļu sūcēju, kāds ir Xiaomi putekļu sūcējs. 

Rokas bezvadu Xiaomi Mi putekļu sūcējs ir daudzfunkcionāls, kam komplektā ir četri uzgaļi, ar kuriem var tīrīt dažādas virsmas:

  • Mīksts rotācijas veltnis piemērots koka grīdu, flīžu un tamlīdzīgu virsmu uzkopšanai;
  • Suka ar sariem tiks galā ar putekļiem uz galda, datora tastatūras;
  • Ciets, šaurs uzgalis domāts spraugu atbrīvošanai no putekļiem;
  • Īpaša birste, kas paredzēta putekļu savākšanai no mīkstajām mēbelēm, aizkariem. Ražotājs garantē 99% putekļu savākšanu

 

Kompaktā Xiaomi Mi putekļu sūcēja darbu nodrošina uzlādējams akumulators. Vienas uzlādes darbības laiks ir 30 minūtes, ar to pietiek, lai uzkoptu 160 kvadrātmetru lielu mājokli.

Xiaomi putekļu sūcēji ir stiprināmi pie sienas, kas ļauj ekonomēt vietu. Ierīces trokšņa līmenis ir 72 dB, kas ir pilnīgi pieņemami.

 

Ja Jūs daudz strādājat un maz esat mājās, varbūt ir vērts apsvērt putekļu sūcēja robota iegādi, kas uzkops māju patstāvīgi. Šāds palīgs varētu būt Xiaomi Mi putekļu sūcējs robots.

 

Speciālista padomi putekļu sūcēja izvēlē

  • Noskaidrojiet vai Jūsu izvēlētajam putekļu sūcējam varēs iegādāties nepieciešamās detaļas un aksesuārus.
  • Atcerieties, ka ne katrs putekļu sūcējs der visu virsmu uzkopšanai. Piemēram, tvaika ģenerators un putekļu sūcējs ar mitrās uzkopšanas funkciju nederēs koka parketa grīdām
  • Izvēlieties zināmu kompāniju putekļu sūcējus, kam ir ilgs garantijas laiks.

 

Svarīgas nianses, kam jāpievērš uzmanība

Izvēloties putekļu sūcēju, uzmanība jāpievērš vēl arī citām svarīgām niansēm. 
 

Energoefektivitātes klase

Jo augstāka energoefektivitātes klase, jo mazāk elektroenerģijas ierīce patērēs, tā samazinot Jūsu izdevumus un ietekmi uz apkārtējo vidi.

 

Akumulatora jauda

Bezvadu putekļu sūcēji un putekļu sūcēji roboti darbojas autonomā režīmā no 20 minūtēm līdz vairākām stundām. Darbības laika ilgums ir tieši proporcionāls akumulatora jaudai.

 

Uzsūkšanas caurules veids

Tai jābūt droši savienotai ar putekļu sūcēju, lai savāktie putekļi nenokļūtu atpakaļ telpā. Labāka ir teleskopiskā caurule, lai varētu regulēt vajadzīgo garumu un nenāktos strādāt saliektu muguru.

Caurules rokturim jābūt ergonomiskam, lai neradītu slodzi plaukstas locītavai.

 

Korpuss

Putekļu sūcēja korpusam jābūt kompaktam un izgatavotam no triecienizturīga materiāla, kas pasargās no ieplīšanas, uzduroties mēbeļu stūriem.

 

Vada garums

Vadam jābūt pietiekami garam, lai varētu uzkopt vairākas istabas un nenāktos pārslēgt putekļu sūcēju no vienas rozetes uz citu.
 

Birstes griešanās iespējas

Birstes griešanās rādiusam jābūt 180°, tas ļauj ērti uzsūkt putekļus no mēbeļu apakšas.

Uzsūkšanas caurules griešanās diapazonam jābūt 360*. Tas nodrošina ērtu strādāšanu un caurules nesagriešanos.

 

Noderīga var būt arī iespēja uzglabāt papildu uzgaļus putekļu sūcēja korpusā. Tas ļaus ekonomēt platību telpā.
 

Funkcijas, kas atvieglo uzkopšanu

 

Uzkopšanu atvieglo:

  • Automātiska vada uztīšana;
  • Indikators, kas brīdina par putekļu maisiņa piepildīšanos;
  • Aizsardzība pret pārkaršanu;
  • Vadības pogas uz putekļu sūcēja roktura;
  • Programmējamu režīmu esamība

 

HEPA filtri uzlabo gaisa kvalitāti

Daudzi jaunākie putekļu sūcēju modeļi ir aprīkoti ne tikai ar putekļu un ūdens filtriem, bet arī ar HEPA filtriem. Šādus putekļu sūcējus ieteicams iegādāties alerģiskiem cilvēkiem un tiem, kam mājās ir četrkājainie mīluļi. HEPA filtri ļoti efektīvi uzsūc ne tikai putekļus un to ērcītes, bet arī mājdzīvnieku spalvas un pat ziedputekšņus, kas ir nevēlami alerģiskiem cilvēkiem. Ar šādiem filtriem ir aprīkoti kompānijas Bissell putekļu sūcēji.

 

Kompānija Bissell pirmo putekļu sūcēju ražošanu uzsāka jau tālajā 1876. gadā.

19. gs. 70. gados, kad sākās mazgabarīta dzīvokļu celtniecība, kompānija Bissell piedāvāja praktiskus mazgabarīta putekļu sūcējus.

Mūsdienās pieejami vertikālie, bezvadu, rokas Bissell putekļu sūcēji ar putekļu, ūdens un HEPA filtriem. Bissell putekļu sūcējs ar mazgāšanas funkciju ir daudzfunkcionāls. Ar to var veikt sauso uzkopšanu, mazgāt grīdas un paklājus, izžāvēt tos, kā arī uzkopt jebkuras citas virsmas.

Bissell putekļu sūcējs spēj iztīrīt pat aizsērējumus vannā un izlietnē. Jaunākie šīs kompānijas putekļu sūcēji spēj iztīrīt arī vecus traipus.

 

Interneta veikals 220.lv piedāvā kā vadošo kompāniju putekļu sūcējus, tā arī to komplektējošās detaļas un aksesuārus. Ieskatieties un izvēlieties savām vajadzībām piemērotāko ierīci!