Jaunas galda spēles ģimenes jautrībai. Bērni ar vecākiem testē spēles no Brain Games

Galda spēles ir brīnišķīgs veids, kā ģimenei pavadīt laiku kopā. Galvenais – izvēlēties bērna vecumam un interesēm atbilstošas spēles, atvēlēt laiku kopā būšanai un tad var arī baudīt spēles prieku.

Sešgadīgā Sāra testē jauno spēli Speedy Roll. Foto no privātā arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sešgadīgā Sāra testē jauno spēli "Speedy Roll". Foto no privātā arhīva

Garajās ziemas brīvdienās un svētku laikā izmēģiniet kādu jaunu spēli, ko piedāvā “Brain Games”!

 

Galda spēli “Speedy Roll” testē sešgadniece Sāra
Ieteicamais vecums: 4+
“Šī ir sacensību spēle, kur galvenais uzdevums ezīšiem ir pēc iespējas ātrāk nokļūt savā namiņā. Jauki, ka spēli ir iespēja spēlēt divējādi – gan sacensības, gan sadarbības variantā, jo maza vecuma bērniem spēles zaudēšana ir jāmācās pamazām. Interesanti – un to Sāra vērtē ar plus zīmi –, ka šo spēli ir iespējams spēlēt pat, bērnam esot vienatnē, bez citiem dalībniekiem! Ja sacensības variantā katrs spēlētājs vada savu ezīti, tad, spēlējot vienatnē, tiek iesaistīta arī lapsa – tā dzenas pakaļ ezītim. Starp citu, lapsas un ezīšu figūriņas ir ļoti mīlīgas.

galda spēles brain games
Vēl Sārai ļoti patika veids, kā ezītis tiek uz priekšu – ir jāripina bumbiņa cauri “meža velšu krājumiem”. Tie pielīp bumbiņai! Un tieši savākto krājumu veids un daudzums nosaka, cik gājienus būs iespējams paiet uz priekšu.
Spēle ir pietiekami vienkārša, tāpēc, iespējams, tā patiktu pat trīsgadniekiem.”
Inga, Sāras mamma

galda spēles bērniem
Stratēģijas un atjautības spēle “Trīs sivēntiņi”. Testē tētis Mārtiņš ar meitu
Ieteicamas vecums 3-6 gadi
“Šī spēle bija patīkams atklājums mūsmājās! Spēle ir patiesi noderīgs palīgs ģimenei – mūsu trīs ar pusi gadu vecā meita ar prieku un interesi spēlē to patstāvīgi! Spēle ir viegli apgūstama – jau no pirmās iepazīšanās reizes ar spēli bērnam bija labi saprotami spēles noteikumi. Meita izrāda lielu interesi par šo spēli. Kā papildus labumu varam minēt arī izmantoto materiālu, no kā tā ir izgatavota - tas ir patīkams taustei un ūdensdrošs, tāpēc droši ņemam līdzi pat vannā!
Spēle veicina ne tikai bērna loģisko domāšanu, bet ir noderīga arī dažādām bērna radošajām izpausmēm – piemēram, lomu spēlēm!
Mārtiņš, tētis trīsgadīgai meitai

Kā atzīst tētis Mārtiņš, spēle "Trīs sivēntiņi" ir labs palīgs ģimenei. Foto no privātā arhīva

''Codenames: Duet'' – spēle domāšanai. Testē Gunita ar 10 un 12 gadus vecām meitām
Ieteicamais vecums 11+
“Šī ir spēle, kas nav ne ātra, ne dinamiska, bet tā liek padomāt! Spēli var spēlēt vai nu komandās vai divatā. Mums patika, ka spēlētāji darbojas kopīgi, nevis viens pret otru – tas bērniem māca sadarbošanos un liek rūpīgāk sekot līdzi spēles gaitai. Spēlētājiem sadarbojoties ir jāatmin visi nepieciešamie vārdi no uzdevumu kartītēm. Spēle ir paredzēta no 11 gadu vecuma un jāsaka, ka jaunākiem bērniem tā, visticamāk, nebūs aktuāla. Spēlējām to ar 10 un 12 gadus vecajām meitām un pagāja ilgāks laiks, kamēr noteikumi un stratēģija, kā spēlēt spēli, kļuva skaidri. Tomēr šī spēle ir labs veids, kā lielākiem bērniem mācīties spēlēt domāšanas, nevis tik daudz veiksmes spēles. Spēles gaitā ir jārunā īsi, jāseko līdzi otra dalībnieka gājieniem, jārunā šifrēti. Man labāk patika spēlēt šo spēli vienai pašai ar kādu no meitām nevis komandās, jo tas bija jauks veids, kā pavadīt laiku divatā ar bērnu, vērot, kāds ir viņas domu gājiens.”
Gunita, mamma 10 un 12 gadus vecām meitām

Šifrētā runāšana bija īpaši aizaujoša spēlē "Codenames. Duet". Foto no privātā arhīva