Ko un par cik var iegādāties Rīgas Centrāltirgū jūlija beigās un augusta sākumā

Ir nācies dzirdēt, ka šovasar raža Latvijas laukos un dārzos nav ļoti padevusies, kas vistiešākajā veidā ietekmē vietējo ogu un dārzeņu cenas. Taču Rīgas Centrāltirgus letēs vērojams pavisam kaut kas cits. Tirgus preču piedāvājumu uzmanīgi izpētīja Rīga.lv korespondenti.

 

Foto no portāla Riga.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no portāla Riga.lv

Pirmais, kas krīt acīs, ir neticami lētas upenes - no 1,20 eiro līdz 1,80 eiro kilogramā. Savukārt ar jāņogām ir sliktāk - šīs ogas kilogramā maksā 3 eiro un vairāk. Ērkšķogas pārdod par 3-4 eiro kilogramā. Ķiršus tirgo par stabilu cenu - 2,50 eiro kilogramā.

Kas attiecas uz aprikozēm, nektarīniem un plūmēm, tad jau tagad to cena nepārsniedz 1,40 eiro kilogramā. Aprikozes var atrast arī par 1 eiro kilogramā. Rīga.lv korespondenti nogaršoja neticami lētos augļus un apliecina, ka šos augļus droši var ņemt ne tikai ievārījumiem un kompotiem, bet arī tikai lai vienkārši tos baudītu svaigus.

Arī gaileņu tirgus letēs ir gana daudz. Cena - no 6,50 eiro kilogramā un 2,50 eiro par litru, līdz pat 8 eiro kilogramā. Bet tas, kas mūs pārsteidza, ir tas, ka iespējams iegādāties arī zemes taukus, ko tirgo par 10 eiro kilogramā.

Savukārt zaļumi ir gandrīz bezmaksas - svaigus zaļos salātus var atrast par 0,16 eiro. Lielas dilles sālījumiem pārdod par 0,40 eiro par 100 gramiem. Svaigus kāpostus - par 0,80 - 1 eiro kilogramā. Pat kartupeļus var atrast par 0,30 eiro, tie nebūs ļoti lieli, bet arī ne ļoti mazi. Savukārt parasta izmēra kartupeļus tirgo apar 0,70 - 0,80 eiro kilogramā. Latvijas cukīni - 1,30 eiro kilogramā, kabači - no 0,50 eiro līdz 0,80 eiro. Var atrast pat svaigus brokoļus, kurus pārdod par 2 eiro kilogramā. Arī vietējās selerijas saknes un pētersīļi ir atrodami tirgotāju letēs.

Reklāma
Reklāma

 

 

No portāla Riga.lv

Saistītie raksti