Gurķu uzglabāšanas gudrības, lai ilgāk svaigi

Arī no sava sakņu dārza ievākti gurķi jācenšas nolikt glabāšanā pēc iespējas ātrāk – tad tie ilgāk paliks svaigi.
Gurķi ātri bojājas etilēna iedarbībā, tāpēc neliec tos blakus dārzeņiem un augļiem, kas aktīvi izdala šo gāzi.

FOTO: Shutterstock.com

Gurķi ātri bojājas etilēna iedarbībā, tāpēc neliec tos blakus dārzeņiem un augļiem, kas aktīvi izdala šo gāzi.

Iegādājoties gurķus tirgū vai veikalā, izvēlies stingrus eksemplārus. Vīstošie ātri vien kļūs nederīgi, pat neskatoties uz visām uzglabāšanas laika palielināšanas viltībām.


Gurķi ātri bojājas etilēna iedarbībā, tāpēc neliec tos blakus dārzeņiem un augļiem, kas aktīvi izdala šo gāzi. Piemēram,

 

starp "kaitīgajiem" kaimiņiem ir āboli, avokado, melones, kivi, persiki, bumbieri, pipari un tomāti.

 

Kā sagatavot gurķus uzglabāšanai

Reklāma
Reklāma

Rūpīgi pārcilā dārzeņus. Bojātos un mīkstos noliec malā – tos labāk apēst vispirms. Stingros nosusini, izklājot uz dvieļa, vai noslauki ar salvetēm. Gurķus mazgāt nevajag.

 

Kā uzglabāt svaigus gurķus

  1. Ietin katru gurķi atsevišķā papīra dvielī. Vīstoklim jābūt blīvam un pilnībā jāpārklāj dārzenis no visām pusēm. Saliec gurķus polietilēna maisiņā un ieliec ledusskapī.
  2. Pārtikas plastmasas konteinera dibenā liec auduma vai papīra dvieli. Saliec gurķus traukā. Virsū uzklāj vēl vienu dvieli, aizver konteineru ar vāku un ieliec ledusskapī.
  3. Noliec sausos gurķus uz pārtikas plēves, aptin 2 līdz 3 kārtās tā, lai materiāls pilnībā pārklāj dārzeņus no visām pusēm. Ērtības labad iepako ne vairāk kā 3 līdz 5 gurķus vienā sainītī, raksta "Limon.postimees.ee".

Saistītie raksti