Zaļie pirkstiņi jau grib darboties? 5 knifiņi, kas palīdzēs dārzu sēšanas darbiem sagatavot ātrāk

Pēc ziemas augsne nespēj ātri iesilt, turklāt tā ir ļoti slapja. Te nu vari rīkoties divējādi – ļaut dārzam lēnām žūt pašam vai doties palīgā.
Jau pavisam drīz sēšanas darbi ritēs ar pilnu sparu.

FOTO: Shutterstock.com

Jau pavisam drīz sēšanas darbi ritēs ar pilnu sparu.

  1. Ja citur sniegs jau kūst, bet dārzu joprojām nosedz biezā kārtā, pārkaisi to ar pelniem, smiltīm vai kūdru. Baltā krāsa saules gaismu atstaro, tumšā piesaista. Kad sniegs jau ir nokusis, kādu dobi vari pārsegt ar melno plēvi – tā augsne ne tikai ātrāk iesils, bet neaugs arī nezāles, kas parādās, līdzko augsne atkususi.
  2. Ja dārzā ilgstoši stāv ūdens, ņem talkā dakšas un velc kājās gumijas zābakus – iespējams, augsne ir sablīvējusies, tāpēc nespēj uzsūkt ūdeni. Ik pēc 30 cm iedur zemē dakšas zaru dziļumā – ūdenim būs vieglāk iesūkties. Ja pēc šādas apstrādes dārzā joprojām ir ūdens lāmas, roc nelielus notekgrāvīšus liekā ūdens novadīšanai.
  3. Noņem no dobēm veco mulču, augu atliekas, lai saule netraucēti var sildīt zemi.
  4. Kad dārzs vairs nemirkst ūdenī, lai augsne ātrāk izžūtu, saulainās dienās ar grābekli vairākas reizes nogrāb un uzrušini dobi, kurā tuvākajā laikā plāno kaut ko sēt.
  5. Ja ap dārzu aug koki, krūmi, pavēro, vai tie nerada lielu ēnu, kas neļauj siltajiem saules stariem sasildīt augsni. Iespējams, vainagu kopšanas laikā kāds zars, kas noēno dārzu, ir jānozāģē.

 

Reklāma
Reklāma

No portāla www.jauns.lv.

Saistītie raksti