Praktiski padomi, lai tavā dārzā un mājās neieviestos ērces

Ērces dārzā nav vēlamas – to varam pasludināt sev paši, taču derētu darīt tā, lai arī ērcēm būtu tāds pats viedoklis!

 

Rūpējies par savu mauriņu tā var atbaidīt ērces no sava pagalma.

FOTO: Shutterstock.com

Rūpējies par savu mauriņu tā var atbaidīt ērces no sava pagalma.

  • Lai ierobežotu ērces, ir jāsakopj apkārtne. Ērcēm patiktu mitra, ne pārāk bieži un rūpīgi pļauta vide ar koksnes atliekām, neizcirstiem krūmājiem un celmiem. Ērcēm nepatiks īss, kopts, sauss, saulē sasilis mauriņš.
  • Interneta vietnēs var nopirkt ērču caurules (angliski tick tube vai tick control tube), ko piepilda ar kukaiņu indēm, piemēram, permetrīna šķīdumā, samērcētām kokvilnas vates bumbiņām. Šo vati ligzdu veidošanai izmantos peles – vienas no rosīgākajām ērču pārnēsātājām dabā. Alās sanestās ērces kaitīgo vielu ietekmē ies bojā. Baktericīdais līdzeklis pelēm nekaitēs.
  • Ērces mājā (un gultās!) ienes mājdzīvnieki: ērču aktivitātes periodā jālieto šos parazītiskos kukaiņus atbaidoši līdzekļi, ko pilina dzīvnieka skaustā.
  • No dabīgiem līdzekļiem ērcēm nepatīk un ir pat kaitīga ciedru eļļa. Ar to var apstrādāt nama ieeju, apģērbu un priekšmetus. Vari izmantot gan eļļu pudelītēs, gan arī eļļu saturošus medicīniskos vai skaistumkopšanas preparātus, piemēram, ja tiem ir beidzies derīguma termiņš.
     

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Reklāma
Reklāma