Pastiprināta svīšana pēc dzemdībām. Vai tā tam jābūt un cik ilgi?

"Kopš dzemdībām pagājušas vairākas nedēļas, bet pastiprinātā svīšana, kas sākās uzreiz pēc bērniņa piedzimšanas, nav mazinājusies," satraukta ir kāda "Mammamuntetiem.lv" lasītāja. "Vai tā tam jābūt un cik ilgi?"
Pastiprinātai svīšanai var būt ļoti daudz iemeslu, sākot no infekcijas līdz pat onkoloģiskām saslimšanām.

FOTO: Shutterstock.com

Pastiprinātai svīšanai var būt ļoti daudz iemeslu, sākot no infekcijas līdz pat onkoloģiskām saslimšanām.

Ginekoloģe un dzemdību speciāliste Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā Katrīna Kalniņa vispirms uzsver, ka pastiprinātu svīšanu jeb karstuma viļņus pēc dzemdībām nav jāpiedzīvo visām sievietēm, taču, jā, tādi var būt. 

 

“Cēlonis nav zināms, iespējams, tas saistīts ar īslaicīgiem termoregulācijas traucējumiem, kas savukārt var rasties hormonālo izmaiņu dēļ pēcdzemdību periodā,” 

 

norāda speciāliste un piebilst, ka tāpat karstuma viļņus pēcdzemdību periodā var radīt pazemināts hormona estrogēna līmenis krūts barošanas dēļ.

Reklāma
Reklāma

 

Tomēr Katrīna Kalniņa mudina ikvienu sievieti, kurai radušās šādas sūdzības – traucējoša pastiprināta svīšana – vērsties pie sava ģimenes ārsta vai ginekologa, lai noskaidrotu, vai sūdzību pamatā bez minētajiem nav kāds cits iemesls.

 

“Pastiprinātai svīšanai var būt ļoti daudz iemeslu, sākot no infekcijas līdz pat onkoloģiskām saslimšanām,” piebilst Katrīna Kalniņa.

Saistītie raksti