Piedzimis on–line bēbis: sieviete kļūst grūta, nopērkot internetā apaugļošanās komplektu

Stefānija Teilore vispirms gan vērsās privātā klīnikā, lai veiktu mākslīgo apaugļošanu, taču tur pieejamie pakalpojumi bija pārāk dārgi viņas maciņam.
Laimīgā māmiņa un skaistā meitiņa

FOTO: no personīgā arhīva

Laimīgā māmiņa un skaistā meitiņa

Lielbritānijā dzīvojošās Stefānijas Teilores vecākajam dēlam Frenkam ir pieci gadi. Ar zēna tēvu attiecības neizveidojās, un arī jaunu mīlestību pagaidām nav izdevies sastapt, bet sievietes bioloģiskais pulkstenis uzstājīgi diktēja savus noteikumus. 2019. gada nogalē Stefānija nolēma, ka viņai steidzami nepieciešams otrs bērniņš. 

 

Tā kā potenciālā tēva nebija, sieviete vispirms vērsās specializētā klīnikā ar domu veikt apaugļošanu, izmantojot donora spermu. Taču uzzinot pakalpojuma cenrādi, Stefānija saprata, ka ar saviem ienākumiem viņa nevar atļauties šo procedūru.

Reiz kāds paziņa viņai ieteica aplikāciju, kas darbojas pēc “Tinder” principa – tu aplūko potenciālos spermas donorus, ja kāds iepatīkas, izpēti viņa anketu un vai nu to apstiprini, vai noraidi. 

 

“Mēs parunājām par laikapstākļiem, padzērām tēju,” stāstīja Stefānija, “viņš bija ļoti pieklājīgs, draudzīgs. Pēc tam viņš man atstāja savu spermu un aizgāja.” 

Stefānija nebija prasīga: lai vīrietim nav nopietnu saslimšanu un ideālā variantā – lai viņš vizuāli līdzinātos Stefānijai un līdz ar to arī abi viņas bērni būtu līdzīgi. 

Īstais kandidāts tika atrasts vienas dienas laikā, taču nu bija grūtākais uzdevums – izdomāt, kā īstenot ieceri un tapt grūtai, jo sekss un mākslīgā apaugļošana klīnikā bija nerealizējami varianti. 

 

Risinājums tika rasts internetā: Stefānija “eBay.com” iegādājās speciālu komplektu, kas paredzēts, lai veiktu apaugļošanu, un ar internetā atrastu video pamācību apguva, kā ar to rīkoties.

Reklāma
Reklāma

 

Ar noskatīto potenciālo sava nākamā bērna tēvu Stefānija komunicēja apmēram trīs nedēļas, un pērn janvārī viņš apciemoja sievieti. 

“Mēs parunājām par laikapstākļiem, padzērām tēju,” stāstīja Stefānija, “viņš bija ļoti pieklājīgs, draudzīgs. Pēc tam viņš man atstāja savu spermu un aizgāja.” 

Sieviete paveica visu tālāko pēc instrukcijas un jau pēc divām nedēļām saprata, ka ir stāvoklī. Pērn 15. oktobrī 33 gadu vecumā Stefānijai piedzima metiņa, kurai deva vārdu Īdena. 

 

Starp citu, sieviete pastāstīja savam donoram, ka viņš kļuvis par tēti. Vīrietis bijis priecīgs un sacījis, ka labprāt izpalīdzēs viņai atkal, ja kaut kad nākotnē Stefānija gribēs kļūt par mammu vēl kādam bērnam. 

 

Savukārt laimīgā māmiņa apsolīja pastāstīt meitai viņas īpašo radīšanas stāstu un pauda, ka viņa neiebildīs, ja viņas onlain meita, kā viņa jokojot dēvē savu Īdenu, reiz gribēs iepazīties ar savu bioloģisko tēvu.