Iepirkumu saraksts topošajām māmiņām: pirmais trimestris

Apsveicam ar gaidāmo bērniņu! Tas ir aizraujošs notikums, bet reizē arī izaicinošs. Pirmajā trimestrī jūsu organismā notiek strauja šūnu dalīšanās un attīstība, kas var izraisīt smagus grūtniecības simptomus. Fiziskās un psiholoģiskās pārmaiņas, tostarp nogurums, slikta dūša, miegainība, nieze un aizkaitināmība, ir visbiežāk sastopamie. Jūsu ikdienas darāmo darbu sarakstā var parādīties daudz jaunu pienākumu, piemēram, lietot pirmsdzemdību vitamīnus, sekot līdzi savai veselībai un plānot ārsta apmeklējumus.
Apsveicam ar gaidāmo bērniņu! Tas ir aizraujošs notikums, bet reizē arī izaicinošs.

FOTO: Publicitātes foto

Apsveicam ar gaidāmo bērniņu! Tas ir aizraujošs notikums, bet reizē arī izaicinošs.

Tas viss var sķist pārāk daudz un līdz ar to, ietekmēt jūsu garīgo pašsajūtu. Lai palīdzētu rūpēties par sevi šajā laikā, pārliecinieties, ka esat iegādājusies šīs lietas sarakstā, jo tās var krietni palīdzēt šajā skaistajā, bet reizē grūtajā periodā. 

 

1. Grūtniecības dienasgrāmata

Vai esat aspvērusi pierakstīt savas emocijas, domas vai jautājumus par grūtniecību dienasgrāmatā? Tas varētu palīdzēt jums satuvināties ar augošo cilvēku jūsos un pēc mazuļa piedzimšanas tas būs vienreizējs piemiņas avots. Dienasgrāmatas rakstīšana ne tikai uzlabos jūsu emocionālo veselību, bet arī ļaus sekot līdzi nozīmīgiem pavērsieniem, piemēram, kā aug jūsu bērns. Galu galā jūs to varat nodot to tālāk kā nenovērtējamu ģimenes relikviju.

 

2. Atbalstoša josta

Jūsu bikses vai džinsi var kļūt mazliet šaurāki nekā parasti, pat ja vēl neesat pamanījusi vēderiņu. Šajā laikā, jogas bikses un legingi ir jūsu draugi, taču varat izmantot arī specializētu jostu vēdera atbalstam. Izmantojiet to virs džinsiem, lai nosegtu visas vaļējās pogas, vai arī vēlāk, papildu atbalstam, jo šajā laikā jūs var pieredzēt muguras sāpes. Lai mazinātu šo slodzi, grūtnieces mēdz atliekt muguru, lai kompensētu pieaugošo svaru. Rezultātā mugurkaulam ir papildu slodze, rodas nogurums un sāpes muguras muskuļos.

 

3. Zobu birste jutīgām smaganām

Vai esat dzirdējusi par grūtniecības gingivītu jeb sarkanām, pietūkušām un iekaisušām smaganām hormonālo izmaiņu dēļ? Tas skar aptuveni pusi grūtnieču. Grūtniecības laikā ir ļoti svarīgi īpaši rūpēties par zobiem neatkarīgi no tā, vai jums ir vai nav šie simptomi.

Reklāma
Reklāma

 

4. Ērts krūšturis

Nav noslēpums, ka jūsu krūtis šobrīd ir jūtīgākas nekā jebkad. Sporta krūšturis vai mīksts kokvilnas krūšturis bez stīpiņām, sniegs jums vieglu atbalstu un mazinās sāpes pat tad, ja neesat gatava krūšturim, kas ir speciāli piemērots grūtniecēm. Vēl prātīgāk ir ieguldīt līdzekļus labā krūšturī, kas jūs maigi atbalstīs grūtniecības laikā un atvieglos zīdīšanu pēc bērna piedzimšanas. 

 

5. Spilvens grūtniecēm

Grūtnieču spilveni ir plaši iecienīti topošo māmiņu vidū, jo tie ir izgatavoti tā, lai atbalstītu muguru un vēderu, vienlaikus paceļot galvu, lai mazinātu grēmu ietekmi. Kad jūsu puncītis vēl ir salīdzinoši mazs, grūtnieces spilvens var nebūt nepieciešams, taču ir patīkami, ja tas ir pa rokai gadījumā, ja dzemdēsiet ātrāk, nekā plānots. Tikai pārliecinieties, ka jums ir pietiekami daudz vietas, jo šie spilveni ir viss, tikai ne mazi. 

 

Tavssapnis.lv novēl skaistu un mierpilnu gaidību laiku. Ieskatieties mūsu tiešsaistes sadaļā “topošajai māmiņai” un parūpējieties par savu skaisto ķermeni šajā īpašajā laikā. 


Priecāsimies atbildēt uz visiem jūsu jautājumiem. Konsultācija pa tālruni: +371 66 164 065; Konsultācija pa e-pastu: info@tavssapnis.lv
 

Saistītie raksti