Variācija par tēmu. Ko dāvināt Ziemassvētkos 2010?

Katru gadu, tuvojoties Ziemassvētkiem, gan dažādos forumos, gan draugu un radu starpā izskan jautājums – ko dāvināt? Tāpēc piedāvājam dažādas idejas. Varbūt noderēs!

Foto no Iļģuciema maiznīcas piparkūku izstādes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no "Iļģuciema maiznīcas" piparkūku izstādes.

Mūžīgā klasika – grāmatas
Lai arī grāmatas dažiem radiem tika dāvinātas jau pagājušajā gadā, tās tomēr ir mūžīga vērtība. Turklāt katru gadu pirms svētkiem grāmatu izdevēji sarosās un izdod īpaši jaukas grāmatas. Un kāpēc gan šajos svētkos neuzdāvināt Zentas Ērgles atmiņu grāmatu vai no jauna izdoto triloģiju Starp mums, meitenēm, runājot…, Bez piecām minūtēm pieauguši un Nosargāt mīlestību? Izdevumā iekļautas arī padomju laikā nepublicētās nodaļas, kā arī pievienota skaidrojošā vārdnīca. Kāpēc gan bērnus neaplaimot ar krāsainām grāmatiņām un vēl laimēt ceļojumu uz Disnejlendu?

Slēpot, slidot, lidot, planēt…
Gan jauniem, gan veciem var dāvināt dāvanu kartes uz dažādām atrakcijām un sportiska tipa izklaidēm. Lēkšana ar izpletņiem un gumijām, lidošana pa gaisu, slēpošana vai laišanās pa kalnu ar snovborda dēli, slidošana tuvākajā slidotavā, ripošana ūdens bumbā – iespēju ir tik daudz! Ja nu kāds apdāvināmais ir ļoti kārs uz kustīgām aktivitātēm, varbūt vari uzdāvināt ko no inventāra, piemēram, velosipēdu, kamanas vai skrituļslidas.

Spēles, spēles, spēles!
Klasiskais Monopols, modernie Katanieši, cauri laikiem ejošais šahs, jautrais galda hokejs – visas šīs spēles ir nebeidzams prieka avots tumšajos ziemas vakaros. Ja telpa atļauj, „veselīga” dāvana ir deju grīda – ritma izjūtai, koordinācijai, reakcijai, līdzsvara izjūtai, vienkārši dejošanai un kaloriju dedzināšanai. Mazliet mierīgāku spēļu cienītāji varētu novērtēt novusa galdu. Tā kā tas tomēr nav pats lētākais pirkums, varbūt šādai dāvanai varat apvienoties un tad laiku pa laikam uzrīkot vietēja mēroga čempionātus.  

Skaistumam un labsajūtai
Veicot neliela mēroga aptauju, ko gribētu saņemt Ziemassvētkos kā dāvanu, augstā vietā ierindojās dažāda veida kosmētika. Tā kā, ja labi zināt savu tuvo un mīļo gaumi, nenošausiet šķībi, izvēloties skropstu tušas, acu ēnas, smaržas un smaržīgas ziepes. Starp citu, ir lietas, ko viegli var pagatavot mājās tādā veidā dāvanu padarot daudz personiskāku un mīļāku. Lūk, padoms!

FOTO: Kristīne.

Paštaisītās lietiņas un praktiskas dāvanas
Katru gadu viena no populārākajām un mīļākajām dāvanām ir kalendāri ar smieklīgām bērnu un mazbērnu fotogrāfijām. Šādus kalendārus var gan pasūtīt dažādās foto darbnīcās, gan kopā ar ģimeni pagatavot mājās. Tik vien vajag kā atlasīt jaukus foto un vienu pēcpusdienu kopā padarboties ar līmi un papīru. Jauka dāvana ir paštaisīti eglīšu rotājumi, pašu rokām adītas šalles, cimdi un zeķes. Un kāpēc gan mīļotajam cilvēkam neuzdāvināt praktisko apģērba gabalu veļu, pirms tam to apgleznojot vai apdrukājot ar kādu smieklīgu tekstu vai zīmējumu? Idejas skaties šeit!

Našķi, našķi, našķi
Konfektes, riekstiņi ar iebiezināto pienu, mandarīni, smaržīgās garšvielas karstajiem dzērieniem, šokolāde, piparkūkas, žāvēti augļi, mājās cepti cepumi, no pagraba sataupīti smaržīgi āboli, melleņu ievārījums, ķirbīši ar krustnagliņām, medus ar riekstiem, vafeles sirsniņu formā, klasiskie žagariņi ar pūdercukuru, smaržīgie speķa rauši, biezpiena mājiņas… Mmmm… Vajag vēl idejas gardumu paciņai? Skaties šeit!

 

Reklāma
Reklāma

                                                                                  FOTO: Jana Šķerberga.

Raksta publicēšanu atbalsta interneta veikals 110. Ja tiešām ir pārāk grūti izvēlēties no plašā dāvanu klāsta, izvēlies kādu no 110.lv dāvanu kartēm! 110.lv Dāvanu karte (5.00, 20.00, 50.00 vai 100.00 Ls vērtībā)