Izvēlies savu dūlu: Baiba Stikute

Esmu māmiņa pieciem dēliem, no kuriem vecākajam jau ir 15, bet jaunākajam — gadiņš. Esmu piedzīvojusi gan dzemdības slimnīcā, gan brīnišķīgas un miera pilnas mājdzemdības. Labprāt dalīšos savā pieredzē. Atbalstīšu ceļā uz to, kā pieņemt sevi, mīlēt sevi, savu sievišķību un mātišķumu, pieņemt savu ķermeni, kas ir tik brīnišķi radīts. Atbalstīšu svētīgajā gaidīšanas laikā, kā arī sagatavojoties un piedzīvojot šo tik brīnumaino un īpašo notikumu — jaunas dzīvības nākšanu pasaulē.

FOTO: no personīgā arhīva

Mēģināšu iedrošināt, atbalstīt, ļaut pieņemt informētu izvēli.
Kad pasaulē ir nācis šis vismazākais, viņš vai viņa prasa tik daudz mūsu rūpju un mīlestību, ir pilnīgi atkarīgs no savas māmiņas un kardināli izmaina ģimenes ikdienu. Rodas tik daudz jautājumu — kā tikt galā, ko ģērbt mugurā, cik bieži likt vannā, kad doties pastaigā un vēl, un vēl... Lai arī katrs lēmums paliek mīlošo vecāku rokās, tomēr labprāt dalīšos savā pieredzē.
Īpaša ir krūts barošana, kas mātei liek justies tik vajadzīgai un dod piepildījuma sajūtu, bet mazulim ir tik nepieciešama, dodot tādu drošības sajūtu un veselību, ko nekas cits nespēj sniegt. Arī šobrīd ar savu visjaunāko priecājos par šo tik īpašo bērna un mātes vienotības laiku, par to, kā bērniņš, kas ir noskumis, uztraucies vai saguris, pielikts pie krūts, kļūst tik miera un laimes pilns! Jums izdosies!
Ja gaidiet vai plānojiet otrā, trešā, ceturtā vai piektā bērniņa ienākšanu ģimenē, labprāt padalīšos, kā to esam izdzīvojuši mēs — gan kopīgo gaidīšanas laiku, gan to, kā sadalīt uzmanību starp vairākiem bērniem, gan to, kā harmoniskāk izdzīvot vēl viena bērniņa ienākšanu ģimenē.
Esot arī auglības atpazīšanas metožu konsultante (jeb Natural Family Planning Teacher), priecāšos palīdzēt iepazīt savu auglību, dzīvot harmonijā saskaņā ar savu ciklu, novērot auglības atgriešanos pēc bērniņa piedzimšanas un plānot ģimeni dabiski — atbilstoši sievietes auglīgajām un neauglīgajām dienām.

Tālrunis 29247313, e-pasts baiba.stikute@gmail.com

Visu dūlu sarakstu skati šeit!

Reklāma
Reklāma