Izvēlies savu dūlu!

Dūlas un viņu piedāvātais atbalsts ir atšķirīgs, tāpēc katrai topošajai māmiņai ir iespēja izvēlēties tieši tādu dūlu, kas viņai būtu vispiemērotākā.

Foto iesūtījusi Ieva Knāķe, mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtījusi Ieva Knāķe, mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma

Ja fakts par iespēju dzemdībās būt kopā ar dūlu jeb dzemdību atbalstītāju tev ir jaunums, vairāk par to, kas ir dūla, lasi šajā rakstā: Dūla — atbalsts sievietei mazuļa gaidīšanas un dzemdību laikā.

* Šīs dūlas ir izgājušas dūlu apmācību kursu ģimenes veselības centrā Stārķa ligzda.

DACE MIEZĪTE
Tu gaidi bērniņu? Apsveicu! Būšu priecīga būt Tev līdzās šajā īpašajā laikā, palīdzot to izjust un izbaudīt no visas sirds.
Gaidību laikā jūs augat abi. Tavs bērniņš — no sēkliņas izaug par augli un kā ābols rudenī briest patstāvīgas dzīves uzsākšanai. Tu — audz kā miesīgi, tā garīgi, pamazām sagatavojoties kļūt par māti. Liekot lietā savu pieredzi un zināšanas, atbalstīšu Tevi šajā izaugsmē. LASĪT VAIRĀK.

 

BAIBA STIKUTE

Esmu māmiņa pieciem dēliem, no kuriem vecākajam jau ir 15, bet jaunākajam — gadiņš. Esmu piedzīvojusi gan dzemdības slimnīcā, gan brīnišķīgas un miera pilnas mājdzemdības.
Labprāt dalīšos savā pieredzē. Atbalstīšu ceļā uz to, kā pieņemt sevi, mīlēt sevi, savu sievišķību un mātišķumu, pieņemt savu ķermeni, kas ir tik brīnišķi radīts. Atbalstīšu svētīgajā gaidīšanas laikā, kā arī sagatavojoties un piedzīvojot šo tik brīnumaino un īpašo notikumu — jaunas dzīvības nākšanu pasaulē. LASĪT VAIRĀK. 

DACE KAŅEPONE
Bērns ir daudz gudrāks, viedāks, zinošāks nekā mēs viņu uztveram un pieņemam. Katrā bērniņā, kas atradis mammas klēpi, jau ir gars un dvēsele. Viņš ir pilnīgs un labs, visu dara tieši tā, kā viņam nepieciešams. Bērns vienmēr nāk īstajā brīdī — pat ja mums pašreiz liekas, ka tas tā nav. Un ar bērnu visu var sarunāt: gan to, lai viņš aug vesels, lai pagriežas puncī pareizi, lai neuzņem sevī mammas kreņķus, lai dzimst ātri vai lēni un lai saudzē mammu, lai padod ziņu, kā jūtas. LASĪT VAIRĀK.

 

RUDĪTE TENSONE
Mani fascinē dzemdības. Tajās ir tik daudz spēka, enerģijas un pārpasaulīgas svētības, ka vēlos būt līdzās sievietei un sniegt atbalstu iespējams vissāpīgākajā un jūtīgākajā laikā viņas dzīvē. Pozitīva un spēcinoša dzemdību pieredze paaugstina sievietes pašapziņu. Sevi cienoša un laimīga sieviete izstaro mīlestību. Un es kā dūla jūtos iedvesmota, ja kādas sievietes dzīves ceļā esmu bijusi par atbalstu viņas pārtapšanā un izaugsmē, ko attiecīgajā laika posmā ienesušas dzemdības. LASĪT VAIRĀK.

Reklāma
Reklāma

LIENE CERIŅA
Pašlaik studēju, lai kļūtu par vecmāti Rīgas 1. medicīnas koledžā. Dūla jau esmu aptuveni kopš 14 gadu vecuma, kad sāku darboties kā pēcdzemdību dūla, palīdzot jaunajām māmiņām ikdienas darbos un bērniņa auklēšanā. Tagad darbojos gan stacionāra, gan mājdzemdībās. LASĪT VAIRĀK.

 

 


LINDA ROZENBAHA
Grūtniecība un radības ir līdzīga kuģošanai jūrā, kad līdz vienam mērķim — bērniņa sagaidīšanai — mēs varam nonākt pa dažādiem ceļiem. Slīdēt pa mierīgākiem ūdeņiem vai tomēr lauzties tieši tur, kur sagaidāma vētra, bet ceļš īsāks. Tev un tavai komandai ir daudzas izvēles, kā un pa kuru maršrutu šo garo gaidību un radību ceļu izkuģot, ko šajā laikā apskatīt, izjust, pārdomāt, kā savu dārgo kravu — mazuli — pasargāt. Laba pieredze, es pārliecinos, bieži vien nav nejaušība! LASĪT VAIRĀK.

 


KATRĪNA PURIŅA
Esmu mamma divām brīnišķīgām meitām. Esmu topošā vecmāte un dūla, un ceļā uz sava sapņa piepildīšanu — kļūt par ārstu. Mana dzīve ir saistīta ar mākslu un medicīnu, esmu augusi ģimenē, kurā ir tieši šo profesiju pārstāvji, tādēļ jūtos iekšēji bagāta ar piedzīvoto. Lai arī man ir 24 gadi, ar uzkrāto pieredzi, zināšanām un piedzīvoto, iekšēji jūtos daudz vecāka. LASĪT VAIRĀK.


INESE ŠĀBLE
Man ir divi bērni, viens nāca pasaulē slimnīcā, otrs mājās. Un tieši pēc savām otrajām — mājdzemdībām — sajutu vēlmi palīdzēt citām sievietēm izjust tās visas pozitīvās sajūtas, kas radās man gan grūtniecības laikā, gan gaidot un piedzīvojot radības. LASĪT VAIRĀK.