Izvēlies savu dūlu: Katrīna Puriņa

Esmu mamma divām brīnišķīgām meitām. Esmu topošā vecmāte un dūla, un ceļā uz sava sapņa piepildīšanu — kļūt par ārstu. Mana dzīve ir saistīta ar mākslu un medicīnu, esmu augusi ģimenē, kurā ir tieši šo profesiju pārstāvji, tādēļ jūtos iekšēji bagāta ar piedzīvoto. Lai arī man ir 24 gadi, ar uzkrāto pieredzi, zināšanām un piedzīvoto, iekšēji jūtos daudz vecāka.

FOTO: no personīgā arhīva

Esmu ļoti emocionāla un patiesa, mani raksturo dzīvotprieks un tiekšanās iegūt arvien jaunas zināšanas par visu, kas mums ir apkārt, tādēļ esmu daudzpusīga — varu būt pilna enerģijas - kā uzvilkts vilciņš, un citā mirklī plūst kā laiva mierīgā jūrā…
Grūtniecība un dzemdības sievietes dzīvē ir pats skaistākais un īpašākais laiks. Katras dzemdības ir kā brīnums un jauns sākums radībai. Esmu pagodināta un laimīga, ka ikdienā man ir iespēja redzēt, kā piedzimst ne tikai mazulis, bet arī sieviete - māte. Katra sieviete ir unikāla un katras dzemdības ir vienreizējas, katru reizi sieviete ir tik ļoti iemīlama, un šīs sajūtas man ir devušas pārliecību, ka Dievs mani ir ielicis īstajā vietā.
Man pašai ir bijusi dažāda pieredze, laižot pasaulē divas meitas. Pirmo meitiņu (2007.gadā) dzemdēju stacionārā, neziņas pēc pieļāvu to, ka manas dzemdības tika stimulētas ar dažādām manipulācijām… Iekšēji biju satraukta, bailīga, nepārliecināta. Taču, sagaidot otro meitiņu (2009.gadā) kopīgi ar savu vecmāti Dinu un dūlu Martu, es piedzīvoju brīnumainas, Dieva svētītas dzemdības mājās. Taču šīm dzemdībām vajadzēja sagatavot ne tikai ķermeni, bet arī prātu. Tie bija ilgu pārdomu pilni brīži par mieru, bailēm, pārliecību, ticību manām vērtībām un prioritātēm… Tagad saprotu, ka ar piedzīvoto un iegūtajām atziņām man ir jādalās esot par dūlu sievietei, kuras klēpī radusies Dzīvība.


Izglītība un pieredze. Esmu studējusi Rīgas Stradiņa universitātē Rehabilitācijas fakultātē, pašreiz apgūstu vecmātes profesiju Rīgas 1.Medicīnas koledžā. Dūlošanu padziļināti studēju dūlu 2. kursā. Dažādās vietās Rīgā esmu topošo vecāku skolas un grūtnieču vingrošanas vadītāja, maijā piepildīšu sapni par atbalsta grupas izveidošanu māmiņām, kuras grūtniecības laikā palikušas vienas. Regulāri konsultēju māmiņas jaundzimušo kopšanas un zīdīšanas jautājumos, kā arī gadu aktīvi darbojos kā dūla. Pēdējo divu gadu laikā, praksē esmu pieredzējusi vairāk nekā simts dzemdības stacionārā, kur es ne tikai uzkrāju zināšanas, bet cenšos radīt vidi, kura palīdz sievietei dzemdēt pašai — dabiski.  
Piedāvāju veltīt laiku sarunām un atbildēt uz jautājumiem pirmsdzemdību un pēcdzemdību periodā. Dzemdībās varu piedāvāt dažādas pozas, masāžu, kopīgu elpošanu, bet pats svarīgākais – sniegt savu roku un atbalstīt ar iedrošinošu vārdu. Lai arī esmu gatava palīdzēt mājdzemdībās, īpaši vēlos palīdzēt stacionārā dzemdējošām sievietēm. Palīdzēšu un dalīšos zināšanās ne tikai latviešu valodā, bet arī krievu vai angļu valodā.
Lai Tev skaists gaidību laiks un miera, drošības un prieka pilnas radības! Uz tikšanos!
 
e-pasts katrinapurina@gmail.com

Reklāma
Reklāma

Visu dūlu sarakstu skati šeit!