Grūtnieču tiešsaistes kursi – lielisks, mūsdienīgs un ērts veids, kā topošajiem vecākiem sagatavoties mazuļa nākšanai pasaulē

Gandrīz 80% grūtnieces izjūt bailes un satraukumu par gaidāmajām dzemdībām, lai kliedētu šīs bailes un lai dzemdības būtu pēc iespējas vieglākas gan māmiņai, gan mazulim, tām ir nepieciešams rūpīgi gatavoties!
Māmiņu kursi notiek Zoom platformā. Lekcijām var pieslēgties no jebkuras pasaules malas, nepieciešams vien internets un ekrānierīce.

FOTO: Publicitātes foto

Māmiņu kursi notiek Zoom platformā. Lekcijām var pieslēgties no jebkuras pasaules malas, nepieciešams vien internets un ekrānierīce.

Online (tiešsaistes) kursi par grūtniecību, dzemdībām un pirmajiem mēnešiem ar mazuli Maminukursi.lv ir veidoti tā, lai ikviena māmiņa varētu mācīties savā tempā un laikā, informācijas pasniegšanas veids ir viegli saprotams. Lekcijās ir arī iekļauti grūtnieču un jauno māmiņu pieredzes stāsti, prakstiski padomi, vingrinājumi un noderīgi uzskates materiāli, piemēram, elpas prakse, detalizēts un pārdomāts dzemdību somas saraksts, instrukcijas pabalstu pieteikšanai, video pamācības u.c.


Lekcijas notiek Zoom platformā. Lekcijām var pieslēgties no jebkuras pasaules malas, nepieciešams vien internets un ekrānierīce. Topošo māmiņu kursu (TMK) pamatā ir dzīva komunikācija ar iespēju uzdot jautājumus, izteikt komentārus, komunicēt gan ar kursa autorēm un vadītājām, gan citām topošajām māmiņām. Uzdot jautājumus un saņemt atbildes ir iespējams lekciju laikā un arī ārpus tām īpaši izveidotā grupas čatā. 

 

Topošo māmiņu kursi ir vieni no apjomīgākajiem un ar informāciju bagātākajiem tiešsaistes grūtnieču kursiem Latvijā. 8 lekciju laikā topošajiem vecākiem ir iespēja uzzināt visu svarīgāko un rast atbildes uz jautājumiem par:

 

  • Grūtniecības gaitu. Par grūtniecības simptomiem, izpausmēm, veidiem kā sev atvieglot un uzlabot ikdienu, kā izvairīties no dažādām sāpēm un kaitēm, ko ēst un neēst, kā kustēties un vingrot, kā gatavoties dzemdībām gan fiziski, gan morāli utt.;
  • Gatavošanos dzemdībām. Kā plānot dzemdības, kā saprast kas ir tas ko vēlies piedzīvot un ko nē, kā rakstīt jēgpilnu un reālistisku dzemdību plānu, kā sagatavot pārdomātu dzemdību somu, kā izvēlēties savu dzemdību personālu un vietu, kā gatavoties dzemdībām trenējot elpošanu, atslābināšanos, pozas utt.;
  • Mazuļa aprūpi. Kā sagatavoties pēcdzemdību periodam gan fiziski, gan morāli, ko sagaidīt no bērniņa, kā iekārtot drošu un ērtu mājas vidi, ko pirkt un ko nē, kā rūpēties par mazuli, kā turēt, kā apģērbt, kā mainīt autiņbiksītes, kā mazgāt, kā uzsākt zīdīšanu, ko darīt ja bērniņš apslimis, ko turēt aptieciņā utt.;
  • Dokumentiem. Kā sakārtot dokumentus, kas jādara pirms doties dekrētā, kādi iesniegumi jāiesniedz darba devējam, kādi pabalsti Tev pienākas, kā tos pieteikt, kā reģistrēt mazuli, kā pietekt bērniņu bērnudārzā utt.;
  • Visām un jebkurām citām tēmām. Par kurām, iespējams, kauns vai bailes runāt un prasīt draugiem, radiniekiem vai ārstiem. Kursos nekad netiksi nosodīta un nesaņemsi pārmetumus, bet tajos varēsi rast atbalstu, lai Tu varētu piedzīvot mierpilnas gaidības, dzemdības un jauno dzīvi kopā ar mazuli.

 

Topošo vecāku ērtībai, nav nepieciešams papildu apmeklēt citas lekcijas par zīdīšanu, hendlingu vai dzemdību norisi – visas šīs svarīgās tēmas tiek padziļināti apskatītas un izrunātas TMK lekcijās.

 

Mamiņu kursu vadītājas Sintija Goba-Oļševska ar dēlu (pirmā no kreisās) un Jana Korņeičuka ar meitu. Publicitātes foto.

 

Māmiņu kursu vadītājas

TMK kursu vadītājas ir Sintija Goba-Oļševska un Jana Korņeičuka. Kursi notiek latviešu un krievu valodā. Latviešu valodas kursu vadītāja Sintija ir starptautiski sertificēta dūla (Childbirth International), sertificēta dzemdību izglītotāja (Childbirth educator CBI), zīdīšanas konsultante (RSU), LZVKA biedrības un Latvijas Dūlu apvienības biedre un māmiņa savam dēliņam Maksimusam. Papildu lekcijām Sintija sniedz arī individuālās konsultācijas grūtniecei/topošo vecāku pārim. Konsultāciju laikā ir iespēja uzdod sev interesējošos jautājumus, rast atbildes uz sasāpējušiem jautājumiem, praktiski izmēģināt un trenēt elpošanu, atslābināšanos, dzemdību pozas vai vienkārši sagatavoties dzemdībām individuāli.

Uzzini vairāk un piesakies mājaslapā www.maminukursi.lv

 

Dažādu noderīgu un interesantu informāciju uzzini arī TMK sociālo tīklu kontos
https://www.instagram.com/maminukursi/ 
https://www.tiktok.com/@maminukursi 

 

Tavas dzemdības ir pārāk svarīgs dzīves notikums, lai to atstātu tikai likteņa varā!

Saistītie raksti