Kas jāiegādājas, lai būtu gatavs jaundzimušā sagaidīšanai?

Ģimenes pieaugums, jo īpaši, ja gaidām pirmdzimtais, ir īpašs un pārmaiņām bagāts dzīves posms. Par laimi, pēc tam, kad bērniņš pieteicies, topošajiem vecākiem ir kāds laiks, lai sagatavotos ne tikai psiholoģiski, bet arī fiziski, iegādājoties visu nepieciešamo, lai ikdiena būtu ērta kā mazulim, tā vecākiem.
Interneta veikalā 220.lv Jūs atradīsiet ne tikai šīs lietas mazuļa pirmajiem mēnešiem, bet arī turpmāk vajadzīgās preces.

FOTO: Publicitātes foto

Interneta veikalā 220.lv Jūs atradīsiet ne tikai šīs lietas mazuļa pirmajiem mēnešiem, bet arī turpmāk vajadzīgās preces.

Svarīgākās lietas, ko vajadzīgs iegādāties, kad gaidāms mazulis

 

  • Gultiņa

Ņemot vērā to, ka pirmajos dzīves mēnešos mazulis guļ sešpadsmit stundas un vairāk, gultiņa ir ļoti svarīga. Iegādājieties stingru matraci, kas atbilst gultiņas izmēram. Ja plānojat ilgtermiņa pirkumu, pievērsiet uzmanību tam, vai gultiņa ir pielāgojama. Ir modeļi, ko iespējams transformēt, pēc tam, kad mazulis jau paaudzies, pārveidojot to par bērnu gultu, kurā bērns pats spēs iekāpt un droši gulēt.

 

  • Nakts lampiņa

Jaundzimušos jābaro vairākas reizes dienā un bieži vien arī naktī, tāpēc nakts lampiņa ar maigu gaismu būs ļoti lietderīga, lai nakts laikā nebūtu jāizmanto spilgta gaisma, sabojājot kā savu, tā mazuļa laika izjūtu.

 

  • Mazuļa drēbju glabātuve

Pat tad, ja Jums ir tikai pāris apģērba komplekti, Jums būs nepieciešama vieta, kur glabāt mazuļa apģērbu. Protams, var ierīkot atsevišķu skapi, vai kumodi, bet mazuļa drēbes ērti organizēt var arī izmantojot grozus un kastes.

 

  • Pārtinamais galdiņš vai paliktnis

Lai arī nav obligāti nepieciešams iegādāties atsevišķu mēbeli, Jums jāparūpējas par to, ka autiņu apmaiņa būs droša un ērta. Ērts un vienkāršs risinājums ir pārtinamais paliktnis, ko var novietot kā uz pārtinamā galdiņa, tā uz gultas vai citas līdzenas virsmas.

 

  • Mazuļa vanniņa

Lai arī pirmā vannošanās būs tikai tad, kad mazuļa naba būs sadzijusi, Jums būs nepieciešama speciāla vanniņa. Ir pieejamas vanniņas, kurās ir speciāls polsterējums, kas ļaus mazulim ērti iegulties vannā, Jums neraizējoties par to, ka jaundzimušais pakļūs zem ūdens.

 

  • Auto sēdeklītis

Lai atvestu mazuli mājās no slimnīcas,  Jums būs vajadzīgs autosēdeklītis. Pirmajos dzīves mēnešos mazuļu pārvadāšanai jāizmanto autosēdeklītis, kas novietojams ar skatu atpakaļ. Izvēlieties sēdeklīti, kas atbilst kvalitātes un drošības standartiem un pievērsiet uzmanību tam, lai mazuli piesprādzēt un atsprādzēt būtu ērti arī ar vienu roku.

 

  • Ratiņi

Ērts risinājums ir universālie rati, kas kombinējami arī ar auto sēdeklīti. Piemēram, Bugaboo rati ir transformējami un pielāgojami. Rati spēj ne tikai augt līdzi mazulim, bet tos vajadzības gadījumā var pārveidot arī par dubultajiem ratiem. 

Bugaboo rati aprīkoti ar augstas kvalitātes stabiliem riteņiem un kvalitatīvu amortizāciju, kas pastaigas padarīs ērtas gan mazulim, gan vecākiem. Izvēloties ratus, pievērsiet uzmanību ratu kopējam svaram un tam, vai tos iespējams salocīt ar vienu roku.

 

  • Māneklītis

Lai nomierinātos, jaundzimušajiem ir reflekss zīst. Ņemot vērā to, ka mammas krūts ne vienmēr ir pieejama, Jūs varat mazulim piedāvāt māneklīti. Pievērsiet uzmanību tam, kāds ir māneklīša izmērs un no kāda materiāla tas izgatavots.

 

  • Rotaļu paklājs

Arī pašiem mazākajiem nepieciešams pa laikam pavadīt laiku uz vēdera. Lai laiks uz vēdera būtu ērts, noderēs rotaļu paklājs. Bieži vien šie paklājiņi pieejami ar noņemamiem grabulīšiem, spogulīšiem un citiem elementiem, kas pēc tam, kad mazulis būs paaudzies, būs lietderīgs vizuālais stimuls mazuļa attīstībai.

 

  • Pudelītes

Neatkarīgi no tā vai plānojat mazuli barot ar krūti vai piena maisījumu, Jums būs vajadzīgas pudelītes. Izvēloties pudelīti, pievērsiet uzmanību tam, kāda ir knupīša forma un izmērs. Iespējams, nāksies iemēģināt vairākas pudelītes, pirms atradīsiet tādu, kas Jūsu mazulim patīk.

 

  • Piena sūknis

Ir pieejami gan mehāniski, gan elektriski ar baterijām darbināmi mātes piena sūkņi. Tie ir lietderīgi ne vien tad, kad Jums uz ilgāku laiku jādodas prom no mazuļa, bet arī tad, ja mazulis guļ, bet krūtīs ir jūtams diskomforts. Mātes pienu var droši uzglabāt arī sasaldētu.

 

  • Higiēnas preces

Mazulim būs vajadzīgi ne tikai pamperi un mitrās salvetes, bet arī krēmiņi un mazgāšanās līdzekļi. Tāpat Jums noderēs maigu saru matu ķemme, saudzīgs veļas pulveris, sūknītis ar ko atsūknēt gļotas no deguna, nagu šķērītes.

 

  • Radio un video aukle

Pēc būtības tā ir neliela kamera, kas savienota ar monitoru. Tas ir ērts risinājums, ja vēlaties izvairīties no mazuļa miera traucēšanas, regulāri miega laikā dodoties jaundzimušo apraudzīt. Radio un video aukle var būt noderīga arī lai ar mazuli attālināti komunicētu, sekotu līdzi telpas gaisa temperatūrai vai pat atskaņotu mazulim šūpuļdziesmas.

 

  • Rotaļlietas

Lai arī, piemēram, LEGO Duplo konstruktori mazajam būs piemēroti no divu gadu vecuma, arī jaundzimušajiem būs vajadzīgas rotaļlietas. Pirmajos dzīves mēnešos mazulim interesantas būs attīstošās rotaļlietas, kas spēs stimulēt dzirdi, redzi un tausti.

 

Interneta veikalā 220.lv Jūs atradīsiet ne tikai šīs lietas mazuļa pirmajiem mēnešiem, bet arī turpmāk vajadzīgās preces.