"Dianatal" gēls dzemdību ceļiem palīdz dzemdībām noritēt ātrāk

Izteiktās berzes dēļ dzemdību ceļos vaginālās dzemdības mātei un bērnam rada lielu enerģētisku slodzi. Ja dzemdības ieilgst, aizvien vairāk izsīkst mātes un bērna spēki. Lai atvieglotu bērna virzību pa dzemdību ceļiem, ir izstrādāts Dianatal  gēls dzemdību ceļiem, kas mazina berzi vienkāršā un drošā veidā.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Pētījumi Cīrihes Federālo Tehnoloģiju institūtā (ETH) atklāja, ka īpaši izstrādāta gēla lietošana mazina berzes spēkus pat par 50%. Vairākās dzemdību klīnikās veikto klīnisko pētījumu rezultāti liecina, ka gēls var būtiski saīsināt dzemdību ilgumu, padarot dzemdības ātrākas un vieglākas (saīsinot kopējo dzemdību ilgumu vidēji par 30%, tas ir, 1,5 stundām).

Dianatal gēls dzemdību ceļiem veido slīdīgu maksts pārklājumu, kas mazina berzes spēkus. Bērns labāk slīd pa dzemdību kanālu. Tas atvieglo dzemdības un pasargā maksti. Pirmdzemdētājām Dianatal gēls saīsina izstumšanas etapu par 30% (26 min), kā arī kopējo dzemdību ilgumu par 30% (106 min).

Izstumšanas etapā var spontāni plīst maksts audi vai starpene. Tas notiek aptuveni 45% visu vaginālo dzemdību. Noteiktās situācijās vecmāte vai dzemdību asistents cenšas nekontrolēto plīšanu novērst ar nelielu mērķtiecīgu griezienu. Pētījumi liecina, ka, lietojot Dianatal  gēlu dzemdību ceļiem, divkārt mazinās starpenes plīsumu risks, kā arī mērķtiecīgo griezienu jeb epiziotomiju nepieciešamība.

Kas ir Dianatal dzemdību gēls?
Dianatal gēla dzemdību ceļiem komplekts satur divus dažāda sastāva gēlus, ko dzemdību asistents vai vecmāte lieto vairākas reizes atvēršanās un izstumšanas etapa laikā. Dianatal 1. etaps ir lietojams atvēršanās perioda laikā, bet Dianatal 2. etaps – izstumšanas perioda laikā.

Dianatal  gēlu dzemdību ceļiem, sākoties dzemdes mutes atvēršanās procesam, vecmāte vai ārsts pēc vaginālās izmeklēšanas ievada makstī. Lai tas nebūtu nepatīkami ne mātei, ne bērnam, šim nolūkam izmanto īpašu aplikatoru. Šo procedūru atkārto vairākas reizes pēc vaginālās izmeklēšanas.

Dianatal  gēls dzemdību ceļiem:
• ir sterils un sterilā iepakojumā;
• ir lietojams makstī;
• nav alerģisks un pirogēnisks (neizsauc temperatūras reakcijas un drudzi);
• ir baktericīds;
• piemīt elektrovadītspēja, ir izotonisks;
• nesatur lateksu;
• nesatur konservantus;
• ir ar labu panesību acīs un uz gļotādām.

Dianatal  ir izstrādāts Šveicē īpaši vaginālo dzemdību atvieglošanai. Dianatal ražo Vācijā. Dianatal ir pasaulē vienīgais gēls dzemdību ceļiem.

Vai pastāv kāds risks?

Dianatal gēls dzemdību ceļiem darbojas tikai fizikāli. Tas nesatur aktīvas vielas un neuzsūcas organismā. Panesība un drošība mātei un bērnam (maksts, āda, acis, deguns un mute) ir rūpīgi pārbaudīta.

Dianatal gēls satur šādas aktīvās vielas: propilēnglikolu, karbomēru, hidroksietilcelulozi, attīrītu ūdeni.

Līdz šim nav ziņots par blakusparādībām vai mijiedarbību saistībā ar Dianatal gēla lietošanu.
Dianatal gēls dzemdību ceļiem nodrošina aizsardzību un atvieglo arī dzemdības, kas notiek ūdenī, un dzemdības, kurās jāizmanto vakuumsūknis vai dzemdību stangas.

Kā saņemt
Dianatal dzemdību gēlu?
Pastāstiet ārstam vai vecmātei, ka vēlaties dzemdēt, izmantojot Dianatal gēlu. Tas ir pieejams tikai aptiekās, ginekologu un vecmāšu praksēs, kā arī slimnīcu un dzemdību klīniku aptiekās. Nenogaidiet pēdējo brīdi, bet ielieciet Dianatal komplektu savā dzemdību somā jau laicīgi.

Diemžēl Dianatal gēlu dzemdību ceļiem Latvijā apdrošināšanas kompānijas šobrīd neapmaksā.

Uzmanību! Dianatal dzemdību gēlu drīkst ievadīt tikai vecmāte vai ārsts.

Publikācija tapusi sadarbībā ar GSK Latvia.


Vairāk informāciju meklējiet

www.dianatal.lv

 

Reklāma
Reklāma