Ledus laikmets guļamistabā? 2 ieteikumi, kā to atkausēt (neietver sarkanu veļu un šampanieti!)

“Nevar runāt par seksu un seksualitāti, nerunājot par attiecibām. Ja mums attiecības kaut kas kaitina, esam sastrīdējušies, mēs varam ņemt kādas rotaļlietas vien gribas, vilkt kādu veļu vien gribas, nekas nepalīdzēs,” sarunā ar Mammamuntetiem.lv teic ar Eva Gulbe, sertificēta dūla, psiholoģijas studente un veikala “SexyStyle” konsultante.
Aktīvu un spraigu mīlas dzīvei var rosināt saruna, savu un partnera vēlmju izzināšana.

FOTO: Shutterstock.com

Aktīvu un spraigu mīlas dzīvei var rosināt saruna, savu un partnera vēlmju izzināšana.

Viņa iesaka divas metodes, kas palīdzēs iekustināt iesīkstējušās attiecības.

 

Spēle WWW

Lai cik savādi tas nebūtu, tieši runāšana un partnera izzināšana var atkal satuvināt partnerus. Eva Gulbe iesaka paņemt 3 dažādu krāsu līmlapiņas un ļaut vaļu fantāzijai, uz lapiņām sarakstot tās lietas attiecībās un seksā, ko noteikti nevēlies darīt, kuras tev būtu interese izpētīt, un kuras zini, ka tev patīk un kuras gribi turpināt darīt. Saīsinājums WWW ir cēlies no angļu valodas:

 

  • Won’t – nedarīšu, nemaz nejautā, negribu!
  • Will – nezinu, kas tas ir, būtu interese izpētīt…
  • Want – gribu, zinu, patīk, zinu, ka gribu!

 

Katrs no pāra šīs lietas saraksta vispirms atsevišķi un tad pāris liek to visu kopā un skatās, kas ir sanācis. Ar lietām pie “Nedarīšu” ir svarīgi respektēt otra vēlmes, taču ar laiku var par to runāt un varbūt kāda lieta pārceļos uz “Gribētu izmēģināt”. Jauki, ja var redzēt, ka ir lietas, kas patīk un sakrīt abiem partneriem. Skatoties uz vidusdaļu, ieteikums sākt ar to, ko šeit ir uzrakstījuši abi partneri. 

Ja pārim nav ideju, ko rakstīt uz lapiņām, ierosmi var smelties no dažādām kartīšu spēlēm.

Reklāma
Reklāma

 

“Runāt, runāt, runāt! Tas ir mans ieteikums. Neviens nevar uzminēt, kas jums patīk. Savukārt, ja jums negribas runāt un ja nevarat parunāt ar parteri par seksu, vai vajag seksu ar šo partneri? 

Ja otrs nav gatavs uzklausīt vēlmes, vajadzības, ir jādomā, cik kvalitatīvas ir attiecības? Problēmas seksā, visticamāk, ir problēmas arī attiecībās. Risinot seksu, nevar atrisināt attiecību problēmas, bet caur šo var iegūt arī ne tik labu risinājumu attiecībām, bet caur to var iegūt jaunas iespējas nonākt vietā, kur esam laimīgāki,” ierosina Eva Gulbe.

 

Brokastu randiņi

“Pāriem ar bērniem mans ieteikums ir doties brokastu randiņos – neatlikt attiecības kā pašu pēdējo darbu dienas notikumu sarakstā. Vakaros esam noguruši, nav spēka un iedvesmas attiecībām. 

Dodieties uz randiņu sestdienas rītā! Sarunājiet auklīti vai vecvecākus šim laikam – bērni būs pieskatīti, bet jums būs brīnišķīgs laiks kopā. 

Ja nav iespējas sarunāt pieskatītāju bērniem, paņemiet atvaļinājuma dienu, aizvediet bērnus uz skolu vai dārziņu un esiet kopā,” tā Eva Gulbe. Viņa norāda, ka regulāra kopā būšana stiprinās attiecības, satuvinās partnerus un tad jau ar lielāku varbūtību radīsies vēlme pēc seksuālās tuvības.

Saistītie raksti