Vai esat piedzīvojis attiecību krīzi? Lūk, kā to pārdzīvot

Jūs to noteikti esat dzirdējuši jau miljons reižu, bet ir vērts to atkārtot: pat visstiprākajās un harmoniskākajās attiecībās var pienākt grūtības. Problēmas ir neizbēgama dzīves un attiecību sastāvdaļa. Mērķis nav kavēties pagātnē, bet gan kopīgi strādāt, lai jēgpilni veidotu laimīgu nākotni kopā. Tātad, kā izdzīvot nepatīkamos attiecību posmus?
Krīze attiecībās var izraisīt arī tuvinieka zaudējums, slimība, problēmas darbā vai romāns. Lai pārvarētu attiecību krīzi, Jums abiem ir jāstrādā kopā.

FOTO: Publicitātes foto

Krīze attiecībās var izraisīt arī tuvinieka zaudējums, slimība, problēmas darbā vai romāns. Lai pārvarētu attiecību krīzi, Jums abiem ir jāstrādā kopā.

Attiecību krīze – kas tā ir?

Saskaņā ar mīlestības psiholoģijas pētnieku pieņēmumiem, attiecību krīzes ir ne tikai dabiska parādība, bet to neesamība ir pat vairāk satraucoša nekā klātbūtne. Kāpēc tā? Atbilde ir vienkārša – krīzes ir nepieciešamas tālākai attīstībai.

 

Attiecību krīze ir brīdis, kad vairs nav iespējams darboties saskaņā ar zināmiem un pārbaudītiem modeļiem. Jums ir jāatsakās no ieradumiem un jāizmēģina jauni risinājumi. Ja rīcība, kas attiecībās līdz šim darbojās labi, pēkšņi pārstāj darboties un partneru starpā rodas spriedze, tas ir nopietns signāls pārmaiņām.

 

Krīze attiecībās parasti sākas ar vienu cilvēku, bet galu galā skar abus partnerus. Krīzes rodas ne tikai laulībās, bet arī katrās ilgstošās attiecībās.


Jūtas un emocijas, kas rodas krīzes laikā, ir:

  • bezpalīdzības un depresijas sajūta;
  • nogurums;
  • stress un nervozitāte;
  • paaugstināta spriedze un bailes.

 

7 attiecību posmi

Lai pārvarētu grūtus brīžus attiecībās, jums jāzina septiņi to posmi. Kad sapratīsiet, kurā attiecību posmā atrodaties, nāksiet pie secinājuma, ka strīdi ir normāla attiecību sastāvdaļa un, ka visi mīlošie pāri tos piedzīvo vienu pēc otra.

 

1. Intimitātes posms

Tuvības stadijā jūs abi esat neprātīgi iemīlējušies un skatāties viens uz otru caur rozā brillēm. Šis posms parasti ir no pirmā randiņa līdz pirmajiem nopietnajiem soļiem kopīgās dzīves veidošanā. Šajā posmā jūs parasti redzat tikai sava partnera labās puses.

 

2. Atklāšanas posms

Otrajā posmā pievilcība un tuvība lēnām izgaist, jo mīlestības ķimikālijas sāk izzust. Šajā posmā Jūs atklājat partnera sliktos ieradumus, dīvainības un attieksmi pret otru cilvēku, kas Jums nepatīk. Pirmais attiecību gads ir viens no grūtākajiem posmiem. Ir svarīgi atcerēties, ka ne tikai Jūsu partnerim ir kādas nepilnības- mēģiniet atrast veidus, kā novērst arī savus trūkumus.

 

3. Saistību uzņemšanās un komunikācijas posms

Reklāma
Reklāma

Kad tiekat pāri atklāšanas posmam, ar partneri tiek panākts kompromiss. Jūs sākat uzņemties saistības, jūtaties droši un pārliecināti par savu mīļoto. Taču šeit nereti iestājas arī garlaicība un vienmuļība. Kad mācāties viens otram uzticēties, iemācieties arī atklāti komunicēt. Esiet atklāts par to, kā jūtaties, un iemācieties ieklausīties arī partnera vajadzībās. Kad jūtaties garlaikoti, mēģiniet atrast jaunas kopīgās aktivitātes – šeit palīgā var nākt arī dažādu zīmolu erotiskās rotaļlietas.
 

4. Cīņas par varu posms

Šajā attiecību daļā notiek cīņa par varu un par to, kurš būs lēmumu pieņēmējs. Lai izdzīvotu ceturtajā posmā, Jums jāprot cienīt vienam otra viedokli. Šajā posmā Jums vajadzētu būt iespējai no jauna atklāt lietas, kas Jums patika, kad bijāt viens.

 

5. Izaugsmes un atjaunotas stabilitātes posms

Šajā attiecību posmā Jūs jau esat pārdzīvojuši grūtus laikus. Tagad Jūs augat gan kā pāris, gan individuāli. Šajā posmā ir ārkārtīgi svarīgi sazināties ar savu partneri. Mēģiniet atrast lietas, kas patīk Jums abiem, piemēram, skatīties filmas, doties izbraucienos dabā, gatavot kopā.

 

6. Nobriedušas mīlestības posms

Kad esat izdzīvojis pirmos piecus attiecību posmus, sestajā Jūs sapratīsit atšķirību starp kaislīgu mīlestību un nobriedušu mīlestību. Kaislīga mīlestība ir tikai ievads, kas ietver intimitāti un seksuālu iekāri. Savukārt, nobriedusi mīlestība sniedz drošību, cieņu, iemāca pārvarēt grūtos laikus, atklāti komunicēt un justies komfortabli vienam ar otru.

Šajā posmā izaicinājums ir komunikācijas un intimitātes jautājumi. Veidojiet emocionālu tuvību ar savu partneri, izmēģiniet jaunas lietas, lauziet rutīnu, ejiet uz randiņiem un piekopiet veselīgu seksuālo dzīvi. Tā ir lieliska iespēja izmēģināt erotiskās rotaļlietas - piemēram, masturbatori vīriešiem var ienest daudz jauna pāra seksuālajā dzīvē.

 

7. Krīzes izdzīvošanas posms

Septītais posms var notikt jebkurā attiecību brīdī un tas ir visgrūtākais no visiem. Krīze attiecībās var izraisīt arī tuvinieka zaudējums, slimība, problēmas darbā vai romāns. Lai pārvarētu attiecību krīzi, Jums abiem ir jāstrādā kopā.

 

Ja problēma ir sekss

Pat partneri, kuri mīl viens otru, var nebūt seksuāli saderīgi. Seksuālās pašapziņas un izglītošanās trūkums saasina šīs problēmas. Galu galā, seksa priekšrocības ir acīmredzamas: tas satuvina un atbrīvo hormonus, kas pozitīvi ietekmē Jūsu ķermeni gan fiziski, gan garīgi.

 

Tātad, ko darīt šajā gadījumā? Plānojiet tikšanās - pat ne obligāti naktī, kad esat noguris no dienas darba. Ja jums ir bērni, palūdziet draugiem vai ģimeni katru otro piektdienas vakaru pabūt kopā ar bērniem.

 

Arī neliela apstākļu maiņa var padarīt seksu interesantāku. Kāpēc gan nepārcelties no guļamistabas uz citu istabu? Kāpēc gan neizmēģināt jaunas pozas vai rotaļlietas? Noskaidrojiet, kas Jūs un Jūsu partneri patiešām aizrauj un izveidojiet katrs savu sarakstu. Apmainieties ar sarakstiem un izmantojiet tos, lai izveidotu īpašākus scenārijus.

Ja tomēr nespējat atrisināt seksuālās problēmas saviem spēkiem, ieteicams vērsties pie kvalificēta seksualitātes konsultanta.

Saistītie raksti