7 populārākie meli, ko karantīnas laikā izmanto visi

Tavs pašsaglabāšanās instinkts noteikti tev lika padomāt, ka tu nemelo. Bet, ja godīgi? Apskaties, varbūt esi kādu no šiem meliem izmantojis pēdējo nedēļu laikā, ko apkopojis portāls bestlifeonline.com.

FOTO: Shutterstock.com

Izrādās, ka cilvēki ir talantīgi melotāji. Vairums cilvēku norādīs, ka nav nekas svētāks par patiesību, taču uz “baltajiem meliem” pievērs acis. Vienīgi atrašanās karantīnā mainās melu veidi, kavējot pieslēgšanos darba sistēmai, vairs nevar izmantot ierasto argumentu “baigie sastrēgumi”, ko izmantoji, vēlu ierodoties ofisā. Taču jauni laiki prasa pielāgošanos un šeit  apkopoti daži populārākie karantīnas laika meli.

Es šodien biju dušā

Ir droši apgalvot, ka cilvēku tīrība laikā, kad visi atrodas mājās, nav cilvēku galvenā prioritāte. Ja nemazgāto miesu neviens neievēros, tad problēmas var sagādāt taukainie mati. Vienam palīgā nāk sausais šampūns vai cepure, copē saņemti mati. Galvenais, lai viss videokonferencē liecina, ka esi šorīt bijis dušā.

Es palīdzēju bērniem mācīties

Iespējams, ka tev jāpalīdz bērniem mācībās. Taču, ja tavi bērni ir jau pusaudži, tad aizbildinājums priekšniekam, ka darbi kavējās, jo bija jāpalīdz viņiem mācībās, nav gluži ticams. Bērni ir perfekts attaisnojums visiem, kuriem krities darba ražīgums. Taču vienlaikus skolēnu vecāki tikai tagad saprot skolotāju grūto dzīvi…

Veikalā bija gara rinda

Gribi līdzjūtību no citiem? Pastāsti, cik grūti gāja iepērkoties! Tas ir kas tāds, ar ko pēdējā laikā ir saskāries ikviens. Tāpēc nedz draugi, nedz priekšnieks nedusmosies, ka tik ilgi neatbildēji uz e-pastu. Tikai, ļoti iespējams, ka tu jau kādu laiciņu neesi bijis veikalā, bet tā vietā pasūti maltītes un pārtiku sev uz mājām. Vai ne?

Man nestrādā vebkamera                  

Reklāma
Reklāma

Ja strādā no mājām, tad ir pavisam viegli pamosties pēdējā minūtē un pidžamā sēsties pie datora. Taču, ko darīt, ja pēkšņi kolēģis mēģina ķert tevi rokā ar video zvanu? Tikai tad saproti, ka mugurā ir izstaipīts t-krekls, treniņbikses (sliktākajā gadījumā - apakšbikses). Nē, šādā tērpā kolēģi nevar tevi redzēt, tāpēc tā vietā, lai lūgtu viņu uzgaidīt, tu samelo par savu vebkameru. Pat tad, ja vēl vakar tā lieliski strādājusi, tu tiešām nezini, kāpēc tā nestrādā šodien. Kam negadās?!

Man būs darba sapulce

Ja dali savu dzīvesvietu ar citiem cilvēkiem, tad pašizolācija var būt nopietns izaicinājums jūsu attiecībām. Tikai dabiski, ka rodas vēlme pabūt mierā un klusumā. Kā to panākt? Daudzi melo, sakot, ka viņiem ieplānota svarīga darba sapulce, kuras laikā nedrīkst traucēt. Mājinieki to saprot un ņem vērā, nedomājot, ka tu tajā laikā aiz slēgtām durvīm skaties Youtube video un grauz cepumus.

Man tajā laikā jau ir sarunāts

Draugi un ģimene grib ar tevi tikties virtuālajā vidē. Redzēt tevi, aprunāties, kopīgi pavadīt laiku, taču ne vienmēr to gribas tev. Tāpēc tu draugiem saki, ka šovakar jau sarunāts videočatot ar mammu, mammai saki, ka esi apsolījis laiku pavadīt ar draugiem. Ko pa īstam tu darīsi šovakar, to zini tikai tu…

Man ir dienas režīms

Iespējams tev patiešām ir dienas režīms. Vismaz citiem tu stāsti, ka celies laicīgi, 15 minūtes meditē, ej dušā, un tikai tad ķeries pie darba. Iespējams, ka tā sākumā tu arī darīji, pat pārģērbies darba drēbēs, lai dotu smadzenēm signālu, ka tagad būs kārtīga strādāšana. Taču jābūt ļoti disciplinētam, lai to ievērotu ilgtermiņā un neiekristu kārdinājumā celties piecas minūtes pirms darba sākuma un sēdētu visu dienu pie datora pidžamā. Labi zināt, ka tu neesi tāds vienīgais.