Jaunais tētis Žorzš Siksna tēva laimi pagaidām bauda tikai ar acīm

Latvijas estrādes leģenda Žoržs Siksna (62), kas pirms diviem mēnešiem kļuva par tēvu dēlam, atklāj, ka mazuļa nākšana pasaulē viņam likusi saprast – ir īstais brīdis salaulāties ar dzīvesbiedri Annu Zaicevu (39).

 

Žoržs un Anna 2013. gadā. (Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Žoržs un Anna 2013. gadā. (Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva)

„11. jūnijā mūsu dēlam Jēkabam palika divi mēneši. Ir jau apvēlies, bet tāpat, kā jau zīdainītis, pavisam maziņš,” sirsnīgā balsī žurnālam "Kas Jauns" pastāstījis dziedātājs, kam 13. jūnijā bija 62. dzimšanas diena.

Līgava precoties mainīs konfesiju
Mūziķis pacilāti atzīst, ka bērna piedzimšana abiem ar Annu ir skaistākā Dieva dāvana. Abi iepazinās pirms daudziem gadiem, kad Anna Žorža vadībā apguva dziedātprasmi, un nu jau ilgāk nekā septiņus gadus viņi ir arī pāris.

„Līdz ar dēla piedzimšanu mums ar Annu beidzot atrisinājies arī kopdzīves statuss, kas ilgi „karājās gaisā”. Baznīca, kurā laulāsimies, jau ir izraudzīta. Esam norunājuši tikšanos, iesim pie cienīgtēva, un tad viņš nolems, kas un cik ilgi mums būs jāapgūst, lai varam likumīgi un Dieva priekšā kļūt par precētu pāri. Tagad noteikti būs jāiziet mācības. Protams, gribam apprecēties iespējami drīz, taču redzēs, ko cienīgtēvs teiks,” stāsta Siksna, piebilstot, ka Anna pēc reliģiskās piederības ir pareizticīgā, bet abi izlēmuši, ka precoties viņa pāries vīra konfesijā un kļūs par luterāni.
 

Ir jau tāda mazliet bailīga sajūta ar šo mazo, trauslo cilvēciņu.

 

Reklāma
Reklāma

Tēva prieku un laimi pagaidām bauda ar acīm
Vaicāts, kā jūtas, kad mājās ir mazulis, Siksna atbild: „Tagad viss ir citādi... Taču novērtēju, ka Anna pati pa naktīm tiek galā un man ļauj pagulēt. Un tad no rītiem nāku talkā – ko varu, to piepalīdzu.” Žoržs teic, ka pagaidām, kamēr puisēns vēl pavisam mazs, viņam nepieciešama tikai mamma. Skatuves mākslinieks pat atzīstas: lai gan vecmāte apmācījusi un izglītojusi zīdaiņa kopšanas lietās, pats vēl ne reizi dēlam nav mainījis autiņbiksītes. „Pašlaik šo mazo, skaisto brīnumu pārsvarā ar acīm baudu. Protams, rokās varu paņemt, paaijāt, bet daru to nudien uzmanīgi.

Toties pastaigās ar ratiņiem gan ejam kopā. Visvairāk man patīk pastaigāties pa Daugavas promenādi,” saka Žoržs Siksna, kas pret mazuli aizvien attiecas ļoti uzmanīgi un saudzīgi, jo šī māksliniekam ir pirmā pieredze kā tēvam.

No Jauns.lv