Katrs rīts kā zobu sāpes... 8 pazīmes, ka tev ir profesionālā krīze

Katrs rīts pienāk kā zobu sāpes, jo jau atkal jādodas uz darbu? Vairs nesmejies par citkārt asprātīgo kolēģu jokiem, jo tev tie sākuši šķist bezgaumīgi, bet paši kolēģi to vien domā, kā tev iedzelt un apvainot? Nolaižas rokas pēc katras sīkākās neveiksmes? Iepazīsti simptomus, kas liecina: tu esi profesionāli izdegusi un tev ir laiks atpūsties.

Tu atliec tikšanos ar klientiem, bieži kavē, esi zaudējusi radošumu darbā un problēmu risināšanā - šī ir viena no pazīmēm, ka tev darbā vajadzīga atpūta vai pārmaiņas.

FOTO: Shutterstock.com

Tu atliec tikšanos ar klientiem, bieži kavē, esi zaudējusi radošumu darbā un problēmu risināšanā - šī ir viena no pazīmēm, ka tev darbā vajadzīga atpūta vai pārmaiņas.

  1. Darba laikā tu bieži skaties pulkstenī. “Cik ilgi vēl līdz pusdienām? Šodien laiks velkas mūžību. Aiziešu uzpīpēt. Varbūt jāsazvanās ar māsu, diez, kā šai iet? Šodien izdzēru tikai divas kafijas, varu atļauties aiziet pēc vēl vienas.”
  2. Palielinās tava pretestība vajadzībai iet uz darbu. “Man par to maksā algu? Nu, un tad?”
  3. Tu atliec tikšanos ar klientiem, bieži kavē (vēlu ierodies un vēlu aizej), esi zaudējusi radošumu darbā un problēmu risināšanā.
  4. Strādā daudz cītīgāk un ilgāk, bet sasniedz arvien mazāk.
  5. Sāc biežāk dzert kafiju, izsmēķē vairāk cigarešu vai izdzer alkohola, esi pakļauta nelaimes gadījumiem. Lai atbrīvotos no stresa, mājās ik vakaru tu izdzer puspudeli vīna.
  6. Tev zudusi veselīga humora izjūta, tās vietā stājies cinisks humors.
  7. Tevi pavada pastāvīga neveiksmes izjūta, vainas apziņa, tu bieži jūti dusmas un apvainojies par katru nevainīgāko kolēģa joku.
  8. Rūgtums, pastiprināta uzbudinātība parādās gan darbā, gan mājās. Sakliedz uz bērniem, sastrīdies ar dzīvesbiedru - un kā vēlāk secini, gluži bez iemesla.

 

Reklāma
Reklāma

Avots: www.jauns.lv 

Saistītie raksti