Brīvdienu ieteikums romantiķiem: mājas SPA

Ārā ir auksts un ass vējš, drēgnums, un šajā laikā ne tikai mūsu ķermenim nepieciešama papildu kopšana un maiga aizsardzība pret mainīgajiem apstākļiem, bet arī dvēsele ilgojas pēc mīļuma un maiguma, ko pāris viens otram var sniegt. 

Mirkli kopā var pavadīt, veicot patīkamas masāžas, maigu skrubēšanu un karsēšanos vannā.

FOTO: Shutterstock.com

Mirkli kopā var pavadīt, veicot patīkamas masāžas, maigu skrubēšanu un karsēšanos vannā.

Par dažādiem vienkāršiem, mājas apstākļos veicamiem ķermeņa kopšanas rituāliem stāsta “Euroaptiekas” farmaceite Ieva Zvagule.

 

Kamēr vannā, maigie skrubja glāsti
Ja esat sarīkojuši romantisku vakaru vannā, līdzās dzirkstošajam vīnam un zemenēm nolieciet tīkamu ķermeņa skrubi, ko, starp citu, var pagatavot arī mājas apstākļos. Viens no populārākajiem kafijas skrubis. Interesanti, ka šis skrubis var dot viegla iedeguma efektu. Skrubja pagatavošana ir pavisam vienkārša un ātra – 1 ēd.k. skāba krējuma jāsamaisa ar 1 ēd.k. maltas kafijas. 

 

Masāžas procesam izvēlamies augu eļļas
Lai masāžas process būtu tīkamāks, farmaceite iesaka izvēlēties augu eļļas, skaidrojot, ka augu eļļas ir īstens superprodukts: “Iesūcoties ādā, tās palīdz veidot dabisku aizsargslāni, kas aiztur ādā mitrumu, tādējādi neļaujot tam izgarot no ādas virsmas. Visas dabiskās eļļas satur daudz nepiesātināto taukskābju, E vitamīnu, kam piemīt antioksidanta iedarbība, arī citus taukos un ūdenī šķīstošos vitamīnus, kas labvēlīgi ietekmē ādas funkcijas. Vērtīgo vielu proporcijas katrā eļļā ir atšķirīgas, bet ikviena no tām kopj, baro un ietauko ādu, sargā no mikrobiem, mazina iekaisumu un apsārtumu. Izvēles iespējas ir plašas – kokosriekstu, avokado, mandeļu, argāna, naktssveces un dažādas citas eļļas! Ja ir grūti atrast sev piemērotāko, farmaceits priecāsies palīdzēt!” Citiem vārdiem sakot, kopā ar patīkamām sajūtām, ko sniedz mīļotā pieskārieni, āda gūst pavisam praktisku labumu. Nākamajā darba dienā kolēģi noteikti pajautās, kas ir tava īpašā starojuma noslēpums!

Reklāma
Reklāma


SPA rituāli latviskā garā – vannas un pirtis
Vannas procedūras ir brīnišķīgs veids, kā parūpēties par ādas veselību un labsajūtu. Pat 15 minūšu pelde vannā lutinās kā miesu, tā prātu. Mierīga pasēdēšana vannā ļauj veltīt laiku nesteidzīgām sarunām un mīlestības izrādīšanai. Runājot par ūdeni, tam ir higiēniska, organismu norūdoša, ārstnieciska un kosmētiska iedarbība – tas nomierina, atjauno spēkus, līdzsvaro un attīra gan fiziski, gan enerģētiski. Papildinot vannošanos ar ēteriskajām eļļām, vannas sāļiem vai bumbām, iededzot sveces un piemeklējot sev tīkamu mūziku, rezultāts būs daudz efektīvāks un patīkamāks.

Tāpat nozīmīga ir došanās pirtī, jo arī tā nodrošina ne tikai fizisku, bet arī garīgu ķermeņa atjaunošanos un palīdz rast brīdi miera, ko pavadīt kopā. Turklāt jau izsenis latvieši ir uzskatījuši, ka iknedēļas pirts rituāls apvienojumā ar spirdzinošu peldi vai iegremdēšanos aukstā ūdenī ir viens no iedarbīgākajiem līdzekļiem, lai uzturētu labu miesas un gara veselību, it īpaši gada vēsajos mēnešos, kad apkārt klejo dažādas infekcijas. Pirts rituālu baudīšana ne tikai veicinās enerģijas pieplūdumu, relaksēs un ļaus atbrīvoties no emocionālās spriedzes, bet arī stimulēs asinsriti, uzlabos vielmaiņu, ādas elastību un tvirtumu, kā arī veicinās toksīnu izvadīšanu un mazinās muskuļu sāpes.