Aija Baha-Velvele: pat tikai mazliet pamainot ikdienas paradumus, kļūsiet laimīgāki paši un darīsiet laimīgus apkārtējos

Geštaltterapeite Aija Baha-Velvele sniedz vienkārši īstenojamus un iedvesmojošus padomus, kā pārskatīt savas prioritātes.

Aija Baha-Velvele: pat tikai mazliet pamainot ikdienas paradumus, kļūsiet laimīgāki paši un darīsiet laimīgus apkārtējos

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Būtisks laimes sajūtas priekšnoteikums ir ciešas attiecības, savstarpējs atbalsts un kopīgas tradīcijas ģimenē. Cilvēki ģimenē jūtas laimīgāki, ja viņiem ir kopīgi hobiji, ģimenes pasākumi, ja ir izdevies vienam otru iepriecināt un bijusi iespēja sniegt mīļumu un saņemt to, liecina padziļinātais laimes un ģimenes attiecību pētījums Latvijā Amigo laimes indekss. Vienlaikus pētījumā secināts, ka vairāk nekā trešai daļai cilvēku ikdienas steigā pietrūkst laika, ko pavadīt kopā ar ģimeni, un tas kaitē attiecībām ģimenē un mazina katra paša laimes sajūtu.

Tāpēc Geštaltterapeite Aija Baha-Velvele, balstoties uz atziņām, kas gūtas individuālajās un pāru konsultācijās, sniedz vienkārši īstenojamus un iedvesmojošus padomus, kā pārskatīt savas prioritātes, veidot jaunus paradumus un ik dienu ģimenē darīt mazliet laimīgāku. Secībai nav nozīmes, svarīgi ir censties atcerēties par šiem nosacījumiem arī sevišķi saspringtās dienas!

Ik rīts lai sākas ar smaidu! Jāsāk ar sevi – uzsmaidiet sev un austošajai dienai ar apziņu, ka tikai mūsu pašu spēkos ir izlemt, kā šo dienu pavadīt – ar prieku vai bez tā. Smaids ir viens no lipīgākajiem un nekaitīgākajiem laimes simptomiem. Izvēlieties prieku un dāvājiet to citiem!

Veltiet laiku brokastīm! Lai arī rīta cēliens mājās mēdz būt visai drudžains, paredziet laiku brokastīm un īsai sarunai ar apkārtējiem par šīs dienas nozīmīgākajiem plāniem. Tas ļaus jums labāk izprast līdzcilvēku noskaņojumu un sniegt nepieciešamo atbalstu.

Neaizmirstiet par rīta atvadīšanās rituālu! Novēliet viens otram labu dienu. Jūsu vārdiem ir spēks!

Arī darbdienās centieties atrast laiku kopīgām aktivitātēm svaigā gaisā – īsa kopīga pastaiga pusdienas pārtraukumā vai garāka pastaiga mājupceļā, neliels ģimenes izbrauciens ar velosipēdiem pievakarē ļaus ne tikai izkustēties, bet pat vissteidzīgākajā dienā pabūt kopā.

Nelieliem uzmanības apliecinājumiem ir liela nozīme! Atcerieties, ka lielā dzīve sastāv no daudzām „ikdienām” un lielā laime top no mazajām, tāpēc atvēliet laiku un izdomu nelieliem uzmanības apliecinājumiem saviem ģimenes locekļiem. Uzraksiet kādu jauku sms! Sakiet komplimentus un iemācieties arī tos pieņemt – noticēt, priecāties un savu prieku izrādīt! Esiet uzmanīgi un pateicīgi!

Reklāma
Reklāma

Priecājieties un aplieciniet savu prieku arī citiem par to, kas jums un viņiem pieder – zināšanas, veselība, jauna kleita, uzticami draugi, izpalīdzīgi kolēģi, tīra automašīna, pūkains rotaļu lācītis un citas tiklab lielas, kā ikdienišķas lietas.

Fiziski glāsti, pieskārieni un samīļošanās veicina pozitīvu pašsajūtu, tāpēc – jo vairāk un biežāk otram pozitīvi pieskaramies, jo labāk! Atcerieties pirms gulētiešanas samīļot bērnus!

Atcerieties par nesteidzīgām vakariņām, kā arī sarunām, kurās ikviens var dalīties ar aizvadītajā dienā piedzīvoto un saņemt pārējo atbalstu.

Palutiniet sevi un ģimeni ar kādu gardumu ik dienas, jo garšas kārpiņas arī mūs spēj darīt laimīgus!

Draudzējieties un ļaujieties emocionālai tuvībai! Atgādiniet sev iespējami bieži, cik svarīgi jums ir līdzcilvēki, draudzējieties no sirds un veidojiet patiesi emocionālas attiecības ik dienu!