Māte alkoholiķe... Sāp sirds, nezinu, ko iesākt

Žēl, ka svētku laikā jāuzsāk šāda diskusija. Es esmu izmisumā! Esmu māmiņa (vientuļā), ar mazo dzīvojam pie mammas. Viņa ir alkoholiķe. Es vairāk emocionāli nespēju, esmu morāli iztukšota, tāda sajūta, ka drīz būšu sagrauta. Asaras birst katru nedēļu. 

Pat tagad, kad ir svētki viņa ir piedzērusies. Vienīgais laiks, kad nedzer ir mēneša beigas, jo tad visa nauda jau nodzerta.

FOTO: Shutterstock.com

Pat tagad, kad ir svētki viņa ir piedzērusies. Vienīgais laiks, kad nedzer ir mēneša beigas, jo tad visa nauda jau nodzerta.

Māte dzer jau aptuveni 4 gadus. Ārstēties iet pat nedomā un negrib, jo uzskata, ka viņai problēmas ar alkoholu nav. Tomēr nedēļā dzer kādas 3-4 dienas, ne jau vīna glāzi, bet degvīnu un ne jau ar mēru, bet dzer tik ilgi, kamēr krīt no kājām.

 

Sākumā cīnījos un lēju alkoholu ārā, bet tagad jau ir aizgājis tik tālu, ka viņa alkoholu slēpj. Pat mana bērna ratos, skapī, tualetē, uz balkonu, visur, kur ienāk prātā. Dzer arī darbā pa kluso no kolēģiem, brīnos, ka vēl nav atlaista. Pat tagad, kad ir svētki viņa ir piedzērusies. Vienīgais laiks, kad nedzer ir mēneša beigas, jo tad visa nauda jau nodzerta.  Žēl arī bērnu, ka viņam tas jāpiedzīvo. Viņam ir 3 gadi, bet jau jautā man vai oma ir piedzērusies. Es vairs nespēju, es vienkārši gribu pazust un nekad vairs ar viņu nekontaktēties.

Dzeru nervu zāles, parasti sanāk pārsniegt pieļaujamo devu, bet tikai pateicoties zālēm uz laiku varu just iekšēju harmoniju. Nu ko man darīt?

Reklāma
Reklāma

Dzeru nervu zāles, parasti sanāk pārsniegt pieļaujamo devu, bet tikai pateicoties zālēm uz laiku varu just iekšēju harmoniju. Nu ko man darīt? Es vienkārši neredzu varinatu ko iesākt. Jūtos nospiesta, pa durvīm jau varam iziet jebkurā, bet nav jau uz kurieni mums ar mazo iet. Mani mēneša ienākumi ir 400 eiro mēnesī, tajos ir iekļauti arī alimenti, kuri netiek maksāti laikā. Vai ar šo naudu pietiek, lai uzturētu sevi un bērnu? Viss ir tik dārgs, gan dzīvokļu īre, gan bērnudārzs, gan pārtika, domāju, ka ar šo naudu ir stipri par maz lai izdzīvotu. Iesakiet lūdzu kaut ko? Ja vispār šajā situācijā vispār ir ko ieteikt. Tomēr ja nav, tad vismaz uz brīdi palika vieglāk, jo varēju iztukšot to slogu, kas man iekšā ir. 

 

Visu foruma diskusiju lasi ŠEIT!