Vīru vairs nemīlu un gribu satikt citu vīrieti. Ko darīt ar laulību?

Kāda portāla "mammamuntetiem.lv"  lasītāja jautā, ko darīt, ja pēc ilgas laulības atskārst, ka vīru vairs nemīl "Mums ir 3 bērni un 16 gadi laulībā. Pēdējos divus gadus  man liekas ,ka nemīlu vairs savu vīru. Ko lai daru – bērni ir pusaudžu vecumā. Nesen kādā kompānijā iedzēru vīnu un mēģināju iepazīties ar citiem vīriešiem. Vispār es dzeru reti un tagad iznāk, ka es savu vīru atgrūžu. Ko man darīt? Atceros visu, ko viņš man ir darījis pāri, bet viņš to neatzīst." 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 Atbildi sniedz personīgās meistarības trenere Sarmīte Šmite. 
 

Ko gan šajā situācijā var ieteikt? Cilvēkam jāizdara pašam sava izvēle, kā rīkoties. Tas nozīmētu uzņemties atbildību par to, kas šajā pietiekoši ilgajā periodā ir noticis.  Ieteiktu savu dzīvi kārtot, esot skaidrā, citādi patiešām var nostrādāt tādas lietas, par kurām pašai vēlāk būs neērti domāt.
 

Jūsu bērni pašlaik ir pusaudžu vecumā un tas nozīmē, ka viņiem ļoti ir vajadzīgi abi  vecāki. Vai tie būtu kopā, vai arī šķirti, ja nu citādi nevar. Viņi mācās no mūsu  piemēra, ne no mūsu teiktajiem vārdiem ,kā būtu jādzīvo. 
 

Sieviete tomēr izdara izvēli, cik bērni viņai būs un ja tie ir, tad jādomā arī par viņiem. Savstarpējās pārrunas kārtojiet miera ceļā. Vispirms izdomājiet, ko jūs pati vēlētos  šajās attiecībās, ko jūs tajās ienesat, jo sieviete ir tā, kas veido ģimenē attiecības. Sievietes rokās ir ļoti daudz kas. Sarunājoties ar apvainojumiem un neminīti pieminot pagātnes grēkus, nekas atrisināts netiks. Ģimenei tas neko nedos. 

Jums ir jāapdomā, ko darīsiet, ja izlemsiet no vīra aiziet. Kur dzīvosiet, kādi būs materiālie apstākļi jums un bērniem? Vai spēsiet tikt galā viena? Kādas tad būs jūsu attiecības ar vīru, lai bērni  justos drošībā un sajūtā, ka viņiem tomēr ir abi vacāki.

 

Reklāma
Reklāma

Ieteiktu savu dzīvi kārtot, esot skaidrā, citādi patiešām var nostrādāt tādas lietas, par kurām pašai vēlāk būs neērti domāt.

Mēs dzīvē bieži nodarām viens otram pāri, reizēm pat paši to nepamanām, bet lai  to izlīdzinātu, ieteiktu tagad domāt vairāk par to laiku, kad jūsu starpā bija labas  attiecības. Tas vismaz sakārtotu pašreizējo jūsu pasauli un dotu pārdomu laiku otram cilvēkam. Varam jau uzreiz skriet projām, bet ko tālāk?

Dzīvē mēs nesatiekamies bez iemesla! Pāris satiekas, lai izietu savas mācības. Uzrakstiet, kas tieši jums savā vīrā nepatīk, kas kaitina, kas apbēdina. Tad padomājiet, kas ir tas , kas jūsos ir līdzīgs. Kas tas ir par spoguli, kuru jūs spoguļojat.

Piemēram, jums nepatīk, ja vīrs lamājas, tad varbūt spogulis rāda, ka iekšēji jūs sevi kritizējat, vai tieši otrādi audzējat savu lepnību. Tas varētu parādīt, kā izturaties pati pret sevi...utt. Ja neapgūsiet savu skolu, nākamais vīrietis var būt vēl sliktāks. Kādreiz veci cilvēki teica – no vilka bēgsi lācim virsū uzskriesi...

Lai satiktu citu vīrieti, kuru jūs jau esat sākusi meklēt, vispirms jāsakārto jau esošās attiecības. Pretējā gadījumā jaunais vīrietis neapzinātā līmenī jutīs jūsu enerģētisko saiti ar bijušo. 

Der arī apdomāt to, ka viena pagale nedeg. Sevi vainot nevajadzētu, labāk meklējiet izeju un risinājumus. Viss sāksies ar jums pašu. Vēlu veiksmi!