Strādāju, bet vīram jāmelo pat par nopirktu skropstu tušu

"...viņš dusmojas katru dienu, pat vairākas reizes dienā, par nenomazgātiem traukiem, par to, ka aizmirsu nopirkt ziepes, ka nevēlos braukt uz laukiem, ka bērns neklausa, jo esmu izlaidusi. Pati strādāju, bet ja vēlos, sev ko nopirkt - skropstu tušu, matu krāsu - viss ir jādara viņam nezinot, jo sekos pārmetumi par naudas tērēšanu. Esmu vairākas reizes mēģinājusi aiziet, bet nekas neizdodas. Ja nereaģēju uz lūgšanos, sākas draudi. Man vairs nav spēka," raksta un pēc padoma lūdz kāda portāla lasītāja. Sievietei atbildi sniedz personīgās meistarības trenere, NLP meistare Sarmīte Šmite. 

Lai mainītu savas iekšējās sajūtas, cilvēkam pašas daudz jāstrādā savai izaugsmei.

FOTO: www.moonparlour.lv

Lai mainītu savas iekšējās sajūtas, cilvēkam pašas daudz jāstrādā savai izaugsmei.

Vai emocionālā vardarbība?

"Labdien! Lasot kādu rakstu par emocionālo vardarbību, izplūdu asarās, vai tiešām tas skar arī mani?

Viņam vienmēr ir bijušas problēmas ar dusmu savaldīšanu - kliedz, apvaino un draud. Esmu pie tā pieradusi un pieņēmusi, kā viņa rakstura īpašību. Tomēr pēdējā laikā ir kļuvis daudz sliktāk, tagad viņš dusmojas katru dienu, pat vairākas reizes dienā, par nenomazgātiem traukiem; par to - ka aizmirsu nopirkt ziepes, ka nevēlos braukt uz laukiem (bet sakārtot dzīvokli, lai atkal nav pārmetumi), ka bērns neklausa, jo esmu izlaidusi.

Bieži vien daudz ko noklusēju, jo baidos no viņa reakcijas. Lietas, ko noklusēju ir ļoti dažādas - cik naudu iztērēju vakariņām, ka pusdienas laikā satikos ar draudzeni (ja piezvana, tad, kad esmu pie draudzenes - sadusmojas un nomet klausuli), ka mašīnā ir maz degviela, cenšos pati izdomāt, kur dabūt naudu (aizņemties), lai ielietu degvielu, pēc tam atkal ir jāmelo, lai varētu šo parādu atdot. Pati strādāju, bet ja vēlos, sev ko nopirkt - skropstu tušu, matu krāsu (man labāk vajagot ataudzēt dabīgo matu krāsu, lai nav nauda jātērē)- viss ir jādara viņam nezinot, jo sekos pārmetumi par naudas tērēšanu. Piebildīšu, ka no savas algas arī maksāju daļu no rēķiniem, pērku pārtiku utt.

 

Ja vēlos nedēļas nogalē ar draudzeni iziet, viņš draud, ka nomainīs dzīvoklim atslēgu (ko ir vairākas reizes jau izdarījis), liek man izvākties no viņa dzīvokļa. Ņirgājas par mani, ka es skrienot tiklīdz man uzsvilp, lai gan es pati vēlos iet. Mēda mani, sagrozot manus vārdus.


Man vienmēr ir jāizvērtē viss, ko viņam stāstu par savām jūtām, emocijām, jo viņš tās sagrozot, izmantos pret mani nākamajā strīdā. Nedrīkstu pret viņu būt atklāta, bet viņš pārmet, ka meloju viņam. Kad stāstu, ka jūtos slikti, ja viņš pret mani tā izturas, tad viņš atvainojas un saka, ka tas viss tāpēc, ka viņš ir emocionāli sasprindzis, jo nav regulārs sekss (vismaz katru 2-3 dienu). Bet viņam patīk, ja saģērbjos seksīgi (man pašai tas nepatīk, jo nejūtos ērti par savu ķermeni). Citreiz, kad nesaģērbjos un tuvojos viņam, viņš mani atgrūž - jo negrib tādu parasto seksu.

 

Esmu vairākas reizes mēģinājusi aiziet, bet nekas neizdodas. Viņš mani tad terorizē ar zvaniem un sms - viss sākas ar lūgšanos, ka viņš mainīsies, ka tiklīdz būs vairāk naudas - mēs ceļosim, pavadīsim laiku ārpus mājas. Ja nereaģēju uz lūgšanos sākas draudi - ka viņa dzīvei vairs nav jēgas, ka viņš visu darot tikai priekš manis un bērna, pēc tā sākas apvainojumi un lamāšanās un tad atkal lūgšanās. Nespēju to izturēt un atgriežos...... 

Kā lai beidzot šo visu pārtraucu? Man nav spēka...," raksta kāda mūsu lasītāja.

 

Atbild NLP meistare Sarmīte Šmite:

"Atbildot uz Jūsu sāpi, šoreiz gribas rakstīt pavisam citādi. Tas ir - uzdodot Jums jautājumus. Pārjautājot vēlreiz uz katru Jūsu rakstīto vārdu. 

Vai arī tad, kad satikāties Jums bija jāpiedzīvo viņa dusmu lēkmes?

Ja jā, tad droši vien jūsu iekšējā programma ir būt upura lomā. Vai vēlaties tā dzīvot arī turpmāk? Būt kā trusītis, kas vienmēr bailēs trīc un nedara neko?


Vai viņš piedalās bērna audzināšanā, ne kliedzot un pārmetot, bet kā mierīgs un dzīves gudrs tēvs? Kādu piemēru savai ģimenei redz Jūsu bērns? Bērns nemācās no tā, ka mēs viņu vārdiski audzinām. Bērni mācās tikai no mūsu piemēra.

Reklāma
Reklāma

Vai Jūsu vīrietis nekad neko dzīvē nav piemirsis izdarīt, vai nopirkt?

Ja tas tā ir, tad viņš nevēlas uzņemties atbildību par to, ko pats dara. Vienmēr vainīgs būs kāds cits. Un Jūs jau ziniet, tā būsiet Jūs. Vai vēlaties vienmēr būt par kaut ko vainīga? Iedomājieties, ka tas būs vienmēr, ja jau ir tik ilgi bijis.

Jūs daudz lietu, sajūtu, domu paturat sevī, jo baidāties no vīrieša reakcijas. Kas ir šī reakcija? Un vai gribat to saņemt itin bieži? 

Vai vēlaties vienmēr būt tas cilvēks, kas rūpējas arī par mašīnas benzīnu, kaut arī mājās ir strādājošs vīrietis?

Cik ilgi baidīsieties, vai šodien tiksiet savās mājās vai nē? Viena reize var būt arī pēdējā, kad paliksiet vienkārši uz ielas. 

Vai spēsiet visu mūžu paciest, ka jūs emocionāli pazemo? Kāds būs jūsu pašvērtējums, kāds tas ir tagad? 

Vai spēsiet nodzīvot ar cilvēku, kuram nevar uzticēties un vienkārši izrunāties par ikdienas lietām?

 

Jūsu vīrietis laikam domā tikai par sevi, apmierinot savas seksuālās vajadzības. Vai esat padomājusi, ko jūs vēlaties?...

 

Patiesībā, Jūs ļoti labi zināt, ka vīrietim jāsaka par savām sajūtām un to Jūs darāt. Tas ir ļoti gudri un tieši tajās reizēs viņš solās mainīties, lai manipulētu ar Jums tālāk. 

Tas ir kā apburtais loks. Iesaku aiziet pie speciālista, jo ātrāk, jo labāk. Vai pieņemiet lēmumu, dzīvot tā kā ir tālāk, vai iet savu ceļu. Svarīgi visu kārtot juridiski. Dalieties savās vēlmēs arī ar tuviniekiem. Meklējiet palīdzību. Kas klauvē - tam tiek atvērts!

Jums būs daudz jāstrādā arī pašai pie savas izaugsmes, lai mainītu savas iekšējās sajūtas, lai sevi iepazītu, lai uzzinātu, ka pasaulē ir pavisam citādas attiecības. Iepazītu, kas ir cilvēciskā brīvība. Kad varēsiet ievilkt plašu elpu un sajust, ka dzīve ir tāda, kādu mēs paši to veidojam. 

Vai Jūsu attiecībās ir mīlestība? Vai Jūs vēlaties mīlēt un saņemt mīlestību?

Viss ir jūsu rokās. Turpināt dzīvot tā kā ir, vai darīt visu, lai atgūtu pati savu dzīvi.

Kļūstiet par savas dzīves noteicēju!".

 

Var ieteikt palasīt vēl divus manis rakstītos rakstus tieši par atkarīgām attiecībām, jo šeit parādās arī atkarība.

Jūtos tik nelaimīga

Atkarīga no attiecībām