Arkādijas parkā vēlas veidot Mīlestības aleju

Pārdaugavā, Arkādijas parkā, iecerēts izveidot Mīlestības aleju. Patlaban gan vēl tikai notiek projekta ideju konkurss.

Ideju konkurss - Mīlestības aleja.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ideju konkurss - Mīlestības aleja.

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja izsludinājusi ideju konkursu par Mīlestības alejas izveidi Arkādijas parkā. Ikviens interesents var piedāvāt savu ideju jaunlaulāto mīlestības apliecinājumu izvietošanai Arkādijas parkā, vecās estrādes teritorijas daļā.

Pretendentu piedāvājumi tiks vērtēti pēc četriem kritērijiem: atbilstība izvirzītajam mērķim, atbilstība pilsētas videi, oriģinalitāte un finansiālais izdevīgums. Konkursa uzvarētājiem būs iespējams tikt pie naudas balvām: 1.vietai paredzēti 500 latu, 2.vietai - 300 un 3.vietai - 200 latu.

 

Piedāvājumi atbilstoši konkursa nolikumam jāiesniedz līdz šā gada 14.februāra plkst.17 Mājokļu un vides departamentā.

 

Reklāma
Reklāma

Arkādijas parks (dārzs) atrodas Pārdaugavā, starp O.Vācieša un F.Brīvzemnieka ielām un Rīgas - Jūrmalas dzelzceļa līniju. Parka platība ir 6,2 hektāru. Šo teritoriju rīdzinieki jau sen bija iecienījuši kā atpūtas vietu. 1794.gadā parkā ierīkoja izpriecu vietu vienkāršajai tautai - tur notika atrakcijas, teātra izrādes un Līgo svētki. Vēlāk parkam vairākkārt mainījušies īpašnieki un veiktas plašas pārbūves, tostarp parkā iepludināta Mārupīte. Pēc tam ierīkoti tiltiņi, ūdenskritumi, izveidoti jauni apstādījumi.

 

Materiāla tapšanā izmantota Rīgas pašvaldības mājas lapā pieejamā informācija.