Viegli, ātri, ērti! Mopu komplekti Tavas mājas tīrībai

Kas tas ir – mops? Ar mopu varam grīdu slaucīt un varam grīdu mazgāt. Tātad – mops aizvietos mums klasisko slotu un veco labo grīdas lupatu ar spaini. Mops ir īpašs mikrošķiedras audums, ko izmanto gan sausai, gan mitrai telpu uzkopšanai.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Ar antistatiskās elektrības palīdzību mops sausai uzkopšanai labi savāc putekļus, dzīvnieku spalvu un citus vieglus netīrumus no jebkuras tīrāmās virsmas – grīdas, sienas, griestiem, pakāpieniem u.c. Mikrošķiedras mops mitrai uzkopšanai labi uzsūc ūdeni, ir saudzīgs pret mazgājamo virsmu un „agresīvs” pret dažāda veida netīrumiem, ātri izmazgā lielu laukumus un grīda nožūst ievērojami ātrāk nekā mazgājot ar parastu lupatu. Pateicoties mikrošķiedras īpatnējai struktūrai, arī pats mikrošķiedras mops izžūst daudz ātrāk kā parastie audumi.  Ar mitrās uzkopšanas mopu var mazgāt koku, laminātu, marmoru, flīzes, linoleju u.c gludas ūdens izturīgas virsmas. Lieliski izdodas likvidēt apavu atstātos  nospiedumus, dubļus, izlietus šķidrumus, lipīgas vielas, taukus, pārtikas eļļas traipus, u.tml.
 
Kas ir mopu komplekts?
 Mopu komplekts sastāv no mikrošķiedras mopa sausai un mitrai uzkopšanai, mopa pēdas un ergonomiska teleskopiska kāta ar ērtu rokturi. Kustīgā mopa pēda tiek piestiprināta pie izbīdāmā kāta. Mopa pēdai ir īpašas līplentas, kas darba laikā cieši notur mopu pie pēdas.
 
Kādas tad ir mopu komplekta priekšrocības:
•    Aizmirsti neērtības! Vai atceries cik grūti bija izslaucīt putekļus un izmazgāt zem zemas bufetes? Īpaši plānais mops ļauj iztīrīt vietas, kurām grūti vai neiespējami piekļūt ar cita veida tīrīšanas rīkiem. Un ne jau velti mopa pēda nav pareizs taisnstūris - mopa pēdas trapecveida forma ļauj piekļūt grūti iztīrāmām vietām, piemēram, telpas stūri.
•    Ietaupi laiku! Teleskopiskais mopa kāts un kustīgā pēda vienā reizē palīdz notīrīt lielāku laukumu. Pielāgo kāta garumu tieši savam augumam tā, lai grīdas uzkopšanu vari veikt ar taisnu muguru. Ja grīdas mazgāšana ir uzticēta kādam no bērniem – palīdzi viņam noregulēt kāta garumu un redzēsi, ka arī viņš pratīs novērtēt ērtāku darba rīku!
•    Daudzveidība. Mikrošķiedras mopus var izmantot arī citu virsmu – sienu, griestu, pakāpienu, u.tml. uzkošanai. Kustīgā mopu pēda un teleskopiskais kāts palīdz aizsniegt un notīrīt arī tādas virsmas, kuru uzkopšanai parasti jāizmanto kāpnes. Ergonomisko, teleskopisko kātu var viegli un ērti nofiksēt jebkurā garumā no 0,8 m - 1, 65 m.
•    Ērtība. Mopa pēda ir aprīkota ar līplentām, kas viegli un ātri ļauj nomainīt vienu mopu pret otru. Tāpēc iesakām izmantot divus mitros mopus, ko vienkārši nomaina vienu pret otru.
•    Tīrība. Mopam piemīt visas mikrošķiedras labās īpašības – tas gan sausā, gan mitrā veidā palīdz iztīrīt daudz tīrāk – tiek iztīrītas pat spraugas starp grīdas seguma detaļām – flīzēm, dēļiem, u.tml.
•    Ekonomija. Mikoršķiedras mops palīdz samazināt tīrāmo līdzekļu izlietojumu – daudz ko paveiksi vienkārši ar tīru ūdeni vai nelielu daudzumu ekoloģiskā grīdas mazgājamā līdzekļa.
•    Izturība. Mikrošķiedras mopi ir ļoti izturīgi – kā sauso, tā mitro mopu var mazgāt veļas mazgājamā mašīnā pat līdz 500 reizēm! Mops nezaudēs savas lieliskās īpašības, ja vien ievērosi mikrošķiedras kopšanas nosacījumus:
► Mazgāt veļas mazgājamā mašīnā 40 - 60 grādu temperatūrā,
► Ieteicams izmantot ekoloģiskus veļas mazgāšanas līdzekļus (pulveri vai šķidrumu),
► Mazgāt kopā tikai mikrošķiedras izstrādājumus,
► Nelietot veļas balinātājus, veļas mīkstinātājus un skalojamos līdzekļus.
 
Mikrošķiedras mopa lietošana:
 Sauso mikrošķiedras mopu piestiprina mopa pēdai, un veic grīdas sauso uzkopšanu (slaucīšanu).
 
Mitro mopu kārtīgi samitrina siltā ūdenī, izgriež no tā lieko ūdeni, piestiprina mopu pēdai un veic mitro uzkopšanu (mazgāšanu). Pēc darba mopu izskalo un izžāvē.
Svarīgi! Neatstāt mopu žāvēt uz pēdas, jo tādējādi tiek bojātas pēdas līplentas.
 
Un – ja runājam par izmaksām:
Mopu komplekta darba mūžs ir ļoti ilgs – mikrošķiedras mopu var mazgāt veļas mazgājamā mašīnā vairāk kā 500 reizes. Ja pieņemam, ka to dara reizi nedēļā – tas „strādās” gandrīz 10 gadus!
 
Mopu komplektus vari iegādāties ekoloģisko preču interneta veikalā www.ecovvt.lv – ienāc un izvēlies!
 

Reklāma
Reklāma