Būt mazliet zaļākam ir viegli

Vēlos sniegt savus pavisam mazos un viegli realizējamos „zaļajos” padomiņos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

* Vasaras laikā cenšos produktus iegādāties tirgū, ņemot līdzi savu groziņu vai auduma maisiņu. Tā es rūpējos par vides nepiesārņošanu, kā arī atbalstu vietējo ekonomiku.

* Uz tuvākajām vietām vienmēr dodos ar kājām. Tā var rūpēties ne tikai par dabas nepiesārņošanu, bet arī savu fizisko formu.

* Kafijas automātā izmantoju pastāvīgo kafijas filtru, kuru pēc katras kafijas pagatavošanas reizes izmazgāju. Nav nekādas vajadzības izmantot vienreizlietojamos filtrus. Galvenais — nevajag būt slinkam, filtra mazgāšana neprasa daudz laika, kā arī piepūles.

* Veļas mašīnu iedarbinu tikai tad, kad tā pilna ar drēbēm. Darbinot to pustukšu, — lieka elektrības patērēšana.

* Bieži vien mājas uzkopšanā, tīrīšana izmantoju siltu ūdeni, kuram pievienoju nedaudz etiķa. Mazgājot, piemēram, logus vai tējkannu, nemaz nav vajadzīgs izmantot veikalā iegādājamos ķīmiskos līdzekļus. Senā etiķūdens recepte ļoti labi noder arī mūsdienās. 

* Nekad nesviežu ārā drēbes, kuras kādu apsvērumu dēļ pati nevelku. Vienmēr cenšos apzināt pati vai ar draugu palīdzību cilvēkus, kuriem varētu tās atdot.

* Bieži vien cilvēki sviež ārā dažādas veikalā iegādātas burciņas, kurās bijušas, piemēram, olīvas vai marinēti gurķīši. Es tās ārā nesviežu, noņemu nost etiķeti un salieku tajās, piemērām, dažāda veida sēkliņas, graudus un lauru lapas. Tas ir ne tikai praktiski, bet arī ļoti dekoratīvi.

Reklāma
Reklāma

* Bieži iegādājos dažādas rotaslietas un kastītes, kuras ražotas no dabīgiem izejmateriāliem.

 

 

 

Iesūtījusi Ieva Silineviča, konkursa Kāds ir tavs „zaļais” ieteikums? dalībniece