"Mammamuntetiem.lv" arī šogad lielveikalus aicina atgādināt vecākiem neatstāt savus bērnus automašīnās

Vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” lielveikalus aicina atgādināt vecākiem par bīstamību, kas rodas, ja bērns ir ilgstoši atstāts automašīnā, un pārraidītajos veikala informatīvajos ziņojumos iekļaut organizācijas sagatavoto audio atgādinājumu. 

Neatstāj mazus bērnus vienus automašīnā, jo īpaši karstā laikā, – tas ir bīstami bērna veselībai un pat dzīvībai.

FOTO: Shutterstock.com

Neatstāj mazus bērnus vienus automašīnā, jo īpaši karstā laikā, – tas ir bīstami bērna veselībai un pat dzīvībai.

“Iepriekšējā vasarā aicinājām lielveikalus savos iekšējos radio pārraidīt “Mammamuntetiem.lv” sagatavoto atgādinājumu neatstāt mazus bērnus vienus automašīnā, jo īpaši karstā laikā, – tas ir bīstami bērna veselībai un pat dzīvībai. Lielveikalu atsaucība bija necerēti liela!” stāsta vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. “Audio atgādinājumu esam sagatavojuši arī šogad un aicinām tam pieteikties ne tikai lielveikalus, bet arī citas organizācijas, kurās ilgstoši mēdz uzturēties ģimenes ar bērniem.” 


“Mammamuntetiem.lv” vecākiem atgādina, ka Bērnu tiesību aizsardzības likuma 24. panta 6. daļa nosaka: vecāku pienākums ir neatstāt bērnu līdz septiņu gadu vecumam bez kāda pieaugušā uzraudzības (ne mājās, ne ārpus tās). Brāļi un māsas mazākos drīkst pieskatīt, ja paši ir sasnieguši vismaz 13 gadu vecumu.


“Arī apkārtējos aicinām būt modriem, nepalikt vienaldzīgiem un palīdzēt, ja bērns ir atstāts veselību apdraudošā situācijā. Ja līdzcilvēki redz, ka pirmsskolas vecuma bērns ir atstāts viens bez pieaugušā uzraudzības, viņu pienākums ir ziņot par to policijai,” norāda Inga Akmentiņa-Smildziņa. 
Tāpat viņa vecākus aicina savlaicīgi plānot, kur un kā bērns pavadīs vasaru, vai tas būs viņam ne tikai interesanti, bet arī droši – garais skolēnu vasaras brīvlaiks ik gadu izrādās traumatisks simtiem bērnu Latvijā. 

Reklāma
Reklāma