Kā uzcept garšīgāko picu

Kurš izgudroja picu un kura ir visgaršākā - uz šiem jautājumiem atbildes vēl nav atrastas. Lai vai kā, Bērnu universitātes audzēkņi uzskata, ka visgardākā ir Pica LuLū gatavotā “Desu pica”. Tad nu BeU devās ciemos uz Pica LuLū, lai uzzinātu visgardākās picas gatavošanas noslēpumu. Viņi to ir atklājuši! 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Desu picas recepte

 Sastāvdaļas:

Desa, Siers, picas mērce, klasiskā picas mīkla (kviešu milti, ūdens, sāls, eļļa, raugs, cukurs - rauga mīklas recepti skati Mammamuntetiem.lv sadaļā Receptes).

Gatavošana:
* Sagatavo picas mīklu. Izrullē picu vēlamajā izmērā;
* Uz picas uzlej picas mērci un izsmērē uz mīklas;
* Vienmērīgi izkaisa sieru uz picas mīklas;
* Izkārto desu šķēles;
* Liek picu krāsnī. Krāsns temperatūra 350ºC. Cep, kamēr picas maliņas ir viegli brūnganas.

Picas rašanās vēsture

Reklāma
Reklāma

Pārliecinošu pierādījumu, kur un kā radusies pica, pasaulei nav. Daudzi uzskata, ka šīsdienas picas prototips ir radies senajā Grieķijā - grieķi sākuši cept apaļas mīklas maizes ar garšvielām, tad tām pievienoja arī dažādus produktus, ko tiem sūtīja “dievi".

Par pirmo picēriju tiek uzskatīta “Ristorante Pizzeria Port’Alba” - tā dibināta 1830. gadā, atrodas Itālijas dienvidos - Neapolē un šis restorāns aizvien darbojas! 

Par pirmo picēriju tiek uzskatīta “Ristorante Pizzeria Port’Alba” - tā dibināta 1830. gadā, atrodas Itālijas dienvidos - Neapolē un šis restorāns aizvien darbojas! Tas ir iesmesls, kāpēc šo pilsētu uzskata par picas dzimteni. Tieši šī picērija sāka piedāvāt pakalpojumu - picu piegāde. Pica tika ievietota koka rāmī ar mīkstu polsterējumu, kas ļāva pasūtītājam picu piegādāt siltu. Drīz picu piegāde kļuva ļoti populāra. Jāatzīmē, ka tolaik pica bija lēts produkts, tāpēc kļuva par ikdienas pārtiku studentiem, māksliniekiem, ceļojošu cirku aktieriem un citiem ne īpaši turīgiem cilvēkiem.
Picu pirmoreiz aprakstījis franču rakstnieks un gardēdis Aleksandrs Dimā - tas notika 1843.gadā. Viņš rakstīja šādi: “Pica ir vienīgais ēdiens, ko pieticīgie neapolieši ēd ziemā. Tai pievieno eļļu, cūku taukus, speķi, sieru, tomātus vai anšovus.”
Jāteic, ka BeU audzēkņi picu laborāt ēd arī pavasarī, vasarā un rudenī - ne tikai ziemā.:)