Padomi bērnu gultas izvēlei no interneta veikala www.bonaselect.lv

Bērna piedzimšana nes sev līdzi prieku un daudz patīkamu rūpju. Tagad viss mājā mainīsies uz labo pusi, un viena no svarīgākajām izmaiņām ir bērnu gultiņas pievienošana interjeram. Komforts un drošība ir svarīgi, lai bērnam nodrošinātu veselīgu un mierīgu miegu - to, ko katrs vecāks vēlas savam mazulim.
Pirms gultiņas iegādes jāsaprot katras ģimenes un bērna vajadzības!

FOTO: Publicitātes foto

Pirms gultiņas iegādes jāsaprot katras ģimenes un bērna vajadzības!

Lai mēbeles harmoniski izskatītos bērnu istabā, ir vērts aplūkot tuvāk mēbeļu kolekcijas, kas veidotas vienā stilā. Parasti tajos ietilpst gultas, plaukti, skapji, kumodes un citas mēbeles, no kurām var veidot stilīgas un funkcionālas kombinācijas interjerā.

 

 

Bērnu gultas var iedalīt šādās kategorijās:

1. gultiņa jaundzimušajiem;

2. gulta no trim līdz pieciem gadiem;

3. pusaudžu gulta;

4. gulta diviem vai trim bērniem.

 


 

Svarīgi faktori, izvēloties bērnu gultu

Gultas ar redeļu pamatni un sāniem nodrošinās labāku ventilāciju un gaisa piekļuvi bērnam. Gultai jābūt bez asiem stūriem, un, ja iespējams, jābūt izgatavotai no dabīgiem materiāliem, kas ir pārklāti ar netoksiskām lakām un krāsām. Ir vērts pievērst uzmanību maksimālajai slodzei, ko gulta var izturēt. Gultas iegāde ar matraci komplektā ir izdevīgs un praktisks pirkums. Tomēr, ja vēlaties patstāvīgi izvēlēties augstas kvalitātes matraci ar noteiktām īpašībām, vajadzētu dot priekšroku gultām bez matrača. 

 

 

Izskatīsim populārākos jaundzimušo gultiņu veidus un to priekšrocības:

  1. Vienkārša gulta bez papildus funkcijām. Visbiežāk šāda gultiņa kalpo no mazuļa pirmajām dzīves dienām līdz diviem-četriem gadiem. Šī modeļa priekšrocība ir stabilitāte un optimālais guļamvietas izmērs.
  2. Šūpulis. Vietas šūpulī ir mazāk nekā klasiskajā gultiņā, tas nodrošina mazuļa komfortu un mieru. Dažos modeļos ir riteņi, to viegluma un mobilitātes dēļ ir vairākas priekšrocības. Vienīgais trūkums ir tas, ka šūpulis ir paredzēts tikai mazuļiem līdz 6 mēnešiem.
  3. Gultiņa-transformeris. Dažiem modeļiem konstrukcijā ir pārtinamā virsma vai kumode. Nākotnē to var noņemt un pārvērst gultiņu pusaudžu gultā. Tādējādi, gultiņa-transformeris ietaupīs pietiekami daudz vietas, nezaudējot funkcionalitāti. Dažus modeļus var izmantot kā pieliekamu gultu, noņemot priekšējo sienu.

 

Reklāma
Reklāma


4. Bērnu gultiņas ar svārstu. Svārsta mehānisms ļauj šūpot bērnu tieši gultiņā. Ir divu veidu mehānismi, kuru dēļ tiek veikts garenieskā un šķērsvirziena šūpošana.

 

5. Tematiskās gultas. Bērniem no trīs līdz septiņiem gadiem var izvēlēties tematisko gultu, piemēram, automašīnu, kuģi, pili utt. Šāda gulta noteikti neatstās vienaldzīgus pat visprasīgākos mazuļus. Priekšrocība ir tāda, ka šādām gultiņām ir arī aizsargbarjeras, kas ļauj neuztraukties par bērna drošību miega laikā. Pievilcīgais dizains atvieglos mazuļa atvadīšanos no pirmās gultiņas. Gultas garumam šī vecuma bērniem jābūt vismaz 140 cm.

 


Gultu veidi skolēniem un pusaudžiem

Pusaudžiem un skolniekiem ir piemērotas gultas ar vienu vai vairākām veļas kastēm, kur, piemēram, var uzglabāt gultas piederumus vai vecas rotaļlietas.

Otrais variants ir bēniņu gulta. Šeit guļamvieta atrodas augsti no grīdas vai virs rakstāmgalda vai skapja. Šādai gultai ir vairākas priekšrocības, sākot ar vietas ietaupīšanu un atpūtas zonu jau patstāvīgiem bērniem, un beidzot ar faktu, ka bērns pats var organizēt savu atlikušo brīvo vietu.

Lai pusaudzis priekšlaicīgi neizaugtu no gultas un viņam tajā būtu ērti, minimālajam gultas garumam jābūt 160 cm.


Diviem bērniem vislabāk piemērotas divstāvu gultas, kas aprīkotas ar divām guļamvietām, skapīšiem vai atvilktnēm. Augstas divstāvu gultas ir aprīkotas ar stabilām kāpnēm. Zemas divvietīgās un trīsvietīgās gultas ir aprīkotas ar izvelkamu guļamvietu. Šis modelis vizuāli ietaupīs vietu istabā, jo izskatās tieši tāpat kā vienvietīga gulta.

 

 

Dizaina bērnu gulta būs piemērota tiem, kas novērtē ekskluzivitāti un oriģinālu dizainu. Šādi modeļi ir aprīkoti ar dažādiem dekoratīviem elementiem un funkcionālām detaļām - aizsargbarjerām, slīdkalniņiem, atvilktnēm, logiem un jumtiem.

 


 

Interneta veikals Bonaselect.lv piedāvā plašu bērnu gultu un citu mēbeļu klāstu jebkuram vecumam. Šeit Jūs atradīsiet vairāk nekā 1700 bērnu gultu modeļus no augstvērtīgiem materiāliem un dažādos stilos katrai gaumei. Mēbeles no uzticamiem ražotājiem būs izdevīgs ieguldījums uz ilgiem gadiem.

 

Saistītie raksti