Arī Jelgavā būs glābējsilīte

Šā mēneša beigās Jelgavas pilsētas teritorijā sākies darbi, lai izbūvētu Zemgales reģiona glābējsilīti, kas būs jau astotā vieta visā Latvijā, kur dzīves grūtajos brīžos varēs atstāt mazuli.

Projekts Baby Box – vieta bērna dzīvībai ir iespēja glābt to bērnu dzīvības, kuri ir pilnīgi bezspēcīgi vecāku neadekvātas rīcības priekšā. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Projekts Baby Box – vieta bērna dzīvībai ir iespēja glābt to bērnu dzīvības, kuri ir pilnīgi bezspēcīgi vecāku neadekvātas rīcības priekšā. Publicitātes foto.

 

Ziedojumu kampaņā „Palīdzi izglābt bērna dzīvību – ziedo Glābējsilītes izveidei Jelgavā!”, kas februārī tika organizēta sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu, saziedoti 8744,49 eiro. Kopējā summa, kas nepieciešama Jelgavas glābējsilītes izveidei ir 14 000 eiro. Trūkstošus 5000 eiro projektam novirzīs ceļu būvniecības sabiedrība IGATE, un jau maija beigās tiks sākti darbi Jelgavas pilsētas slimnīcas teritorijā, lai izbūvētu pirmo glābējsilīti Zemgales reģionā.

 

Glābējsilīte – vieta bērna dzīvībai! Projekta vadītāja Latvijā Laura Zvirbule stāsta, ka projekta izveidi varēs sākt jau maija beigās, jo pārbūvi un remontdarbus slimnīcas telpās, IGATE veiks kā ziedojumu projektam un tie ir gandrīz 5000 eiro. Ziedotāju nauda tiks novirzīta pašas glābējsilītes izveidei un pieslēgšanai (durtiņas un gultiņa), vizuālajam noformējumam un informatīvo materiālu izveidei.

 

Reklāma
Reklāma

Projekts Baby Box – vieta bērna dzīvībai ir iespēja glābt to bērnu dzīvības, kuri ir pilnīgi bezspēcīgi vecāku neadekvātas rīcības priekšā. Baby Box ir traģiska nozieguma profilakses projekts! Latvijā šobrīd ir septiņas glābējsilītes – Rīgā, Valmierā, Liepājā, Daugavpilī, Rēzeknē, Madonā, Ventspilī. 

 

Projektu Latvijā īsteno „Divi gani – veselīgas sabiedriskās attiecības”.