Bērnam līdz staigāšanai kājām nagus labāk negriezt, apgalvo speciālisti

Bērniem - līdz tie sāk patstāvīgi staigāt - kāju nadziņus labāk esot negriezt. Vai Tu to zināji? Atbildi kāpēc tā, un citus ieteikumus nagu kopšanā portālam mammamuntetiem.lv pavēstīja "Catherine Nail Collection" pārstāve Ieva Garā.

Bērnam līdz staigāšanai kājām nagus labāk negriezt, apgalvo speciālisti

FOTO: Shutterstock.com

Nagu griešana bērniem

Vecākiem ar maziem bērniem process, ko sauc par nagu griešanu, droši vien asociējas ar tādu mūžīgo cīņu - lavīšanos pie gultiņas, kamēr bērns guļ, saldumu piesolīšanu un citām izdarībām. Jā, tas nav vienkārši un katram ir savas metodes.

 

No profesionālā viedokļa varu teikt, ka neatņemama nagu griešanas procesa sastāvdaļa ir asas šķērītes ar noapaļotiem galiem. Ja instruments būs neass, tā vairāk būs nagu raušana, nevis griešana Bet, ņemot vērā, ka maziem bērniem nadziņi ir loti mīksti, tad tas var sagādāt sāpes, norāda I.Garā.

 

Tāpat nevajadzētu griezt pārāk īsus nadziņus, jo zīdaiņa vecumā, naga brīvā maliņa vēl ir diezgan daudz pieaugusi pie ādiņas, un arī šādā veidā mēs varētu bērniņu savainot. Un ja vienreiz savainosiet, tad nākamajā reizē jau kaut ko sarunāt būs grūti, jo bērniņam tas asociēsies ar kaut ko sāpīgu un nepatīkamu.

 

Runājot par nadziņa apvīlēšanu, tad maziem bērniem to noteikti nevajadzētu darīt, tā paša iemesla dēļ, ka nadziņi vēl ir pavisam mīksti un vīlējot, mēs varam nodarīt sāpes.

Sākt izmantot kādu citu instrumentu varētu no kāda 5-6 gadu vecuma- piemēram, to pašu nagu vīlīti, bet tad ļoti maigu. Vēl var izmantot nagu knaiblītes - tās pat varētu sākt izmanot jau agrāk.

Reklāma
Reklāma

 

Par to, vai nagu griešana jādara pa dienu vai naktī, kad bērniņš guļ, ir dažādi viedokļi. Bet es nevaru nepiekrist viedoklim, ka labāk to būtu darīt, kad mazulis ir nomodā. Kamēr bērniņš ir zīdaiņa vecumā, viņa miegs, protams, ir ļoti dziļš, un vecāki bez bēdām var nodoties nagu griešanai. Problēmas varētu sākties, kad mazulis jau ir paaudzies un miegā, pēkšņi pamostoties, ierauga pie gultiņas savu mīļo māmiņu ar kaut kādu briesmīgu instrumentu rokās. Bez histēriskiem bļāvieniem droši vien neiztiksiet! Labāk būtu bērniņu pieradināt pie nagu griešanas, viņam to redzot. Protams, tas brīžiem var šķist sarežģīti un pat neiespējami, tāpēc jāskatās pēc situācijas. Ja galīgi nesanāk neko sarunāt, tad, protams, apgrieziet nadziņus naktī. Svarīgāk par laiku, kad to darīt, ir fakts, ka tas vispār ir jādara.

 

Kas attiecas uz kāju nadziņiem, tad pastāv viedoklis, ka līdz brīdim, kad bērniņš sāk staigāt, vispār nevajadzētu tiem neko darīt. Līdz staigāšanai nadziņi iegūst formu, un bērniņam sākot staigāt, tie paši nolūzt. Pēc tam jau varat griezt, padomu sniedz I.Garā.

 

Pieaugušajiem nagus ar šķērēm nevajadzētu griezt

Kas attiecas uz pieaugušajiem, tad nevajadzētu nagus griezt ar šķērēm - nags pēc savas uzbūves nav taisns, tas aug tādā kā ielokā, savukārt šķērītes ir taisnas. Griežot nagu, kas ir ieapaļš ar šķērēm, kas ir taisnas, mēs nagu sašķeļam. Tas var novest pie tādas problēmas, kā pastāvīgas nagu šķelšanās. Vislabāk nagus apstrādāt ar knaiblītēm vai vīlīti. Pēc naga nokniebšanas ar knaiblitēm, mēs to apvīlējam, lai tas būtu glīts un nekas nekur neķertos. Dabīgo nagu vīlēšanai izmantojamas tikai maigas vīlītes, norāda speciāliste.