Pirmie trīs mēneši jaundzimušā dzīvē. Vēdiskais skatījums uz bērnību

Dzimšanas laikā notiek tikai bērna fiziskā atdalīšanās no mātes ar nabas saites pārgriešanu, bet enerģētiskā saikne ar māti bērnam pastāv tik dienu, cik gadu viņam būs lemts dzīvot (simboliskā progresija). Tāpēc katru dienu pēc bērna dzimšanas jāraksta dienasgrāmata, ierakstot visu, kas noticis ar bērnu.

Foto iesūtījusi Aija Meļkova, mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtījusi Aija Meļkova, mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma.

Periods var ilgt apmēram 3 mēnešus (ja prognozējamais mūžs bērnam ir apmēram 90 gadi). Nāve tiks simboliski izspēlēta. Visa šī perioda laikā mātei jābūt kopā ar bērnu. Viņai to ir jābaro ar krūti, lai stiprinātu bērna imunitāti un nodotu informāciju par mātes iepriekšējām 7 paaudzēm.

 

Kā palīdz mazuļa tētis?
Šinī laikā pat bērna tēvs nedrīkst gulēt istabā, kur guļ māte ar bērnu. Ja ir tikai 1 istaba, tad tēvam simboliski jānorobežojas ar aizslietni vai aizkaru. Kamēr no mātes nav atdalījusies bērna enerģētiskā matrice, starp vecākiem nedrīkst būt seksuālu attiecību. Šai laika posmā nevēlams aicināt ciemos nekādus radus un draugus, atzīmēt bērna dzimšanu. Bērnu vannā liek tikai māte. Tēvs palīdz visu nodrošināt, nopirkt, sagādāt, atnest, aiznest, izmazgāt, sagatavot sievai ēst, bet ciešā saskarsmē ar bērnu viņa darbojas pati. Dzemdību laikā blakus jābūt pēc iespējas mazāk cilvēkiem.

Tēvs palīdz visu nodrošināt, nopirkt, sagādāt, atnest, aiznest, izmazgāt, sagatavot sievai ēst, bet ciešā saskarsmē ar bērnu viņa darbojas pati.

Pirmos mēnešus bez TV un elektronikas

Pirmos 3-4 mēnešus mātei jābūt kopā ar bērnu, lai viņam nerastos psiholoģiskas dabas kompleksi. Bērna istabā nedrīkst atrasties televizors, elektronika. Šai laikā abi vecāki lasa estētisku, nomierinošu literatūru, garīgas, emocionāli pacilājošas grāmatas. Nelasīt, neskatīties detektīvus, ziņu pārraides un seriālus. Mātei šajā laikā enerģētiski jāsargā savu bērnu. Bērnu nedrīkst rādīt svešiem pārāk agri. Agrāk bērnus tina autiņos un vēl sēja apkārt jostiņu, lai enerģētiski bērniņu pasargātu pret nevēlamo ārējo enerģētisko iedarbību.

 

Reklāma
Reklāma

Kas šajā laikā jāēd?
Mātei grūtniecības laikā un krūts barošanas periodā jāēd dzīva barība, tīra ar prānu (dzīvības enerģiju) bagāta barība: ogas, augļi, tvaicēts sviests (gī), medus, dzeltenās lobītās pupiņas (mung dal), sarkanās lēcas, sojas piens, rieksti (izņemot zemesriekstus un pistācijas, kuras bērnam var būt bīstamas aflutoksīna dēļ), svaigi dārzeņi (jāizvairās no saldētiem), piena produkti, kuri gatavoti no svaiga piena, nevis no pulvera. Vēdiskie priekšraksti iesaka neēst gaļu ne grūtniecības, ne bērna barošanas periodā. Arī sen nozvejotās zivīs nav dzīvās enerģijas, jo tā pazūd, tikko zivs neelpo. Sēnes var lietot, lai stiprinātu Muladharu (saknes čakra, kas atbild par dzīvības spēku, vitalitāti). Jāpērk vietējie produkti, jo tie satur vairāk prānas, nekā garu transportēšanu un ķīmisko apstrādi izgājusī importētā pārtika.

Sagatavots ēdiens ir dzīvs (satur prānu) tikai 4 stundas pēc termiskas apstrādes. Tāpēc neiesaka mātei ēst pusfabrikātus. Neiesaka gatavot ēdienu vēlu vakarā un atstāt uz nakti.

Dzīvais ēdiens
Produktus pareizi jāsagatavo! Sagatavots ēdiens ir dzīvs (satur prānu) tikai 4 stundas pēc termiskas apstrādes. Tāpēc neiesaka mātei ēst pusfabrikātus. Neiesaka gatavot ēdienu vēlu vakarā un atstāt uz nakti. Naktī Mēness paņem no ēdiena visu enerģiju un transformē to uz antipasauli. Neapēdot sagatavotu ēdienu līdz nakts iestāšanās brīdim, mēs dodam enerģiju antipasaulei. Tikai Hekates dienās ēdiens var palikt pa nakti (Hekates naktis – pirmās 3 naktis pēc Jauna mēness iestāšanās, kad debesīs nav redzams Mēness sirpis). Mūsdienās sievietēm piens nav enerģētiski labs, jo šie noteikumi netiek ievēroti. Piena dziedzeru enerģētiku vada Parvati Marma. Šī enerģētiskā punkta terapija (marma čikitsa) var uzlabot krūts piena enerģētisko vērtību. No augiem ajūrvēda barojošai mātei iesaka lietot Šatavari (sparģeļu saknes pulveris). Jāzina, ka pulvera veidā augi zaudē enerģiju 3-4 mēnešu laikā kopš sagatavošanas. Šatavari stimulē prolaktīna sintēzi, palielinās piena daudzums, tas ir arī labs imunomodulators. Lietot pa 1 kapsulai 3 reizes dienā pēc ēšanas. Noderīgs pie mastopātijām, mastīta profilaksei. Var izmantot arī svaigus sparģeļus, kas ir 5-10 reizes vājāki par Šatavari. Piena daudzuma palielināšanai var izmantot ķimeņu, fenheļa, anīsa tēju. Barošanas periodā nedrīkst lietot stimulatorus: dzert kafiju, kakao (kakao ir vairāk kofeīna nekā tējā), melno un zaļo tēju, alkoholu, smēķēt.

Kad māte beidz barot bērnu ar krūti (pēc 1 gada vecuma), bērnu jāatdod audzināšanai vecmāmiņai un vectētiņam.

Cik ilgi barot ar krūti?
Ar krūti bērnu būtu jābaro līdz 1 gada vecumam. Kad māte beidz barot bērnu ar krūti (pēc 1 gada vecuma), bērnu jāatdod audzināšanai vecmāmiņai un vectētiņam. Ideāls variants ir tad, ja kopā dzīvo 3 vai vairāk paaudzes.
Nedrīkst traucēt bērnam augt atbilstoši viņa talantam un spējām. Nedrīkst lauzt tās tendences, kuras ir ieliktas realizācijai šai dzīvē. Lai tās noteiktu, jāuztaisa horoskopu. Nedrīkst jaundzimušam bērnam taisīt horoskopu pirms viņš sasniedzis 144 dienu vecumu (bērnam jāatdalās no mātes enerģētiskā lauka).
 

Autore: fizikālās terapijas ārste, Ājurvēdas speciāliste Rita Pedāne.