17 gadu vecais dēls dzer, kavē skolu, nenāk mājās. Mūsu priekšzīmīgajā ģimenē!

„Šoreiz situācija ir tā sarežģījusies, ka tiešām nezinu, kā labāk rīkoties. Man ir 17 gadu dēls, kurš arvien biežāk sācis pievērsties alkoholam, nenākt mājās un kavēt skolu. Līdz šim nekas neliecināja, ka tā var notikt, dēls piedalījās dažādos skolas un ārpusskolas pulciņos, labi mācījās, uzklausīja mūs,” savu bēdu portālam mammamuntetiem.lv uztic kāda pusaudža māmiņa.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Mūsu ģimenē neviens nelieto alkoholu un nesmēķē, dēls mācās ģimnāzijā. Negribētos, lai viņu izmet no skolas, jo brīdinājums jau ir. Domājam, ka viņam vajadzētu apmeklēt psihologu vai psihiatru, bet dēls nav ar mieru, viņš neatzīst, ka tā jau sāk izskatīties pēc slimības. Meitenes viņam pagaidām nav, kaut kas laikam nojuka attiecībās, kurai tad patīk puisis, kurš piedzeras... Arī spītīgs viņš ir, to nevar noliegt.

Mūsu runāšana viņam pagaidām neko nav devusi. Dēls atzīst, ka pašam nav rakstura un ir kauns atteikt draugiem. Saprotu, ka būtu labi panākt, lai nedzer darba dienās... varbūt piektdienās, sestdienās atļaut patusēt ar draugiem, ja tos var saukt par draugiem... Visu laiku tagad lūdzu Dievu, lai palīdz, kaut arī nebiju ticīga. Par spīti visam, es ceru, ka dēls labosies. Kā man rīkoties, ko darīt? Varētu jau mainīt dzīvesvietu, bet vai tas ko dos?"

Reklāma
Reklāma