5 aktivitātes svaigā gaisā, kas šovasar jāizmēģina bērniem

Nav šaubu, ka aktivitātes un spēles svaigā gaisā ir pats labākais, ko varam sniegt gan savu mazo ķiparu priekam, tā bērnu fiziskajai un garīgajai attīstībai. Taču, kā izvilināt bērnu no tik pierastajām četrām sienām un panākt atvases ieinteresētību ņemt dalību aktīvā kustībā? Šeit talkā nāks elpu aizraujošas un interesi raisošas aktivitātes svaigā gaisā, kas šovasar noteikti jāizmēģina ikvienam bērnam – no mērķtiecīgas lēkāšanas pa batutu līdz brīnumu pilnām foto medībām. Lasi un smelies sev nepieciešamo iedvesmu!
Bērni mīl kustību, taču tai ir jābūt arī mērķtiecīgai, lai mazajiem ķipariem konkrētā aktivitāte aši vien neapniktu.

FOTO: Publicitātes foto

Bērni mīl kustību, taču tai ir jābūt arī mērķtiecīgai, lai mazajiem ķipariem konkrētā aktivitāte aši vien neapniktu.

Izklaidi un fizisko slodzi garantējošs treniņš batutā

Bērni mīl kustību, taču tai ir jābūt arī mērķtiecīgai, lai mazajiem ķipariem konkrētā aktivitāte aši vien neapniktu. Lēkāšana pa batutu ir lielisks brīvā laika pavadīšanas veids, kas sevī ietver gan nebēdnīgus smieklus, gan kārtīgu treniņu visām muskuļu grupām.

 

batuts var palīdzēt mērķtiecīgu ķermeņa kustību un fiziskās slodzes veicināšanai? Šeit lieti noderēs batuta spēle - ‘’Karstais kartupelis.’’ Liec bērnam iekāpt batutā un iedomāties, ka tā virsma ir kā karsts kartupelis – jo vairāk un augstāk bērns lēks, jo retāk viņa kājām būs jāsaskaras ar ‘’karsto’’ batuta virsmu. Vecāku uzdevums karstā kartupeļa spēles ietvaros ir uzņemt laiku, cik ilgi atvase spēs aktīvi lēkāt, pēcāk apbalvojot mazo censoni ar kādu bērna veselībai lietderīgu našķi.

 

Protams, šīs spēles laikā būtu ļoti svarīgi atcerēties par bērna drošību, aktīvi lēkājot pa batutu. Neļauj vairākiem bērniem uz batuta atrasties vienlaicīgi, kā arī norādi, ka lēkāšanai ir domāta batuta virsma nevis tā malas.


 

Līksma vizināšanās ar penibordu 

Dodoties kārtējā pastaigā pa parku, neaizmirsti apbruņoties ar ko vairāk par garšīgu piknika grozu – paņem līdzi bērnu vidū tik ļoti iecienītos penibordus. Penibords ir izmērā neliels, svarā viegls un pietiekoši izturīgs skrituļdēļu paveids, kas, pateicoties tā lieliskajām iezīmēm, ir īpaši piemērots tieši bērnu pārvietošanās vajadzībām. Līksma vizināšanās ar penibordu aizraus jebkura vecuma ķiparu, turklāt, apgūstot peniborda vadīšanas un manevrēšanas prasmes, bērns iemācīsies gūt labāku kontroli pār savu ķermeni.

 

Padoms vecākiem – lai dažādotu bērna pieredzi, braukāšanu ar penibordu var pārvērst arī kādā bērnus uzrunājošā stafetē, stafetes kociņa vietā izmantojot, piemēram, ūdens pudeli vai koka zariņu.

 

 

Kā būtu ar pludmales limbo?

Siltie vasaras mēneši nav iedomājami bez patīkamas vaļāšanās baltajās pludmales smiltīs, taču, lai pludmalē pavadītais laiks neaprobežotos ar peldēšanos un smilšu piļu būvēšanu vien, ir vērts iesaistīt bērnu arī kādā aizraujošā pludmales spēlē, piemēram, pludmales limbo.

 

Kā spēlēt? Pludmales limbo tiek spēlēts tieši tāpat kā oriģinālais limbo variants, kāta vai slotas vietā izmantojot pludmales dvieli, vai, piemēram, piepūšamo peldēšanas matraci. Novietojot matrača malu arvien tuvāk un tuvāk zemei, bērniem jācenšas izlīst zem šī šķēršļa, smiltīm pieskaroties tikai un vienīgi mazo spēlētāju pēdām.


 

Izbrauciens ar elektrisko skūteri vecāku pavadībā

Gados lielākajiem ķipariem šovasar noteikti jādodas izbraucienā ar bērna augumam piemērotu elektrisko skūteri. Šai nodarbei būtu vēlams norisināties stingrā vecāku uzraudzībā – pagalma vai ceļu satiksmē neiekļauta lauku ceļa robežās. Elektriskie skūteri ir aizraujošs pārvietošanās veids, kas liks bērnam izjust vasaras atspirdzinošā vēja sajūtu matos, kā arī apgūt elektriskā transportlīdzekļa vadīšanas prasmes.

 

Padoms vecākiem - ja bērns vēl nav gana vecs, lai vizinātos patstāvīgi, nepieciešams izraudzīties skūteri, kas piemērots braukšanai divatā (aprīkots ar atsevišķu bērnu sēdvietu).


 

Foto orientēšanās sacensības visai ģimenei

Vasaras mēneši nepārprotami ir arī viens no labākajiem Latvijas apceļošanas periodiem, tāpēc, ja esi ieplānojis doties ceļā, pārliecinies, ka apmeklējamie objekti būs pietiekoši interesanti arī bērna acīs. Kā to izdarīt? Izveido foto orientēšanās maršrutu, tajā iekļaujot dažādu objektu foto, kas atvasei, apmeklējot vairākus galamērķus, būs jāatzīmē kartē. Šī aktivitāte ir lieliska piemērota visai ģimenei – neaizmirsti pienācīgi apbalvot labākos!


 

Viss bērnu atpūtai un sportam internetā

Interneta veikals Xnet.lv iesaka sagatavoties vasaras sezonai laicīgi, iegādājoties visu pilnvērtīgai laika pavadīšanai nepieciešamo atpūtas un sporta inventāru internetā. Interneta veikals Xnet.lv ir parūpējies par plašu atpūtas un sporta preču sortimentu kā mazākajiem, tā gados lielākajiem bērniem, lai gaidāmie vasaras mēneši sagādātu pēc iespējas krāšņāku emociju buķeti ikvienam pozitīvo emociju medniekam.