Bīstamās "KinderSurprise" olas aizliedz tirgot ASV

Ik gadu visā pasaulē tiek pārdots pusotrs miljards "Kinder Surpise" olu – šokolādes kārumu ar rotaļlietu iekšā. Arī Latvijā tas ir iecienīts pirkums gan bērniem, gan vecākiem. Turpretim ASV šo saldumu nopirkt nevar jau vairākus gadus, vēsta Independent.co.uk. Iemesls ir mazās rotaļlietu daļiņas, kas ir noslēptas plastmasas kapsulā olā. Bērniem ir liels aizrīšanās risks ar sīkajām plastmasas detaļām. 

Īpaši bīstams šis kārums ir bērniem līdz 3 gadu vecumam, kad pasaule tiek iepazīta caur muti

FOTO: Shutterstock.com

Īpaši bīstams šis kārums ir bērniem līdz 3 gadu vecumam, kad pasaule tiek iepazīta caur muti

Šo kārumu neļauj ievest arī no citām valstīm. Kāds amerikānis 2012. gadā, viesojoties Kanādā pie radiem, nopirka divas "Kinder Surpise" olas. Pārbaudot mašīnu, tās tika atrastas un konfiscētas. Turklāt, sekojot likuma burtam, par katras nelegālās olas ievešanu var piemērot 2500 dolārus lielu naudas sodu. Šajā pašā gadā kopumā tika konfiscētas 60 tūkstoši kaitnieciskās šokolādes olas.
 

"Kinder Surpise"  šokolādes olas tirgot aizliedz likums, kas ir spēkā jau 80 gadus. 1936. gadā pieņemtas likums liedz tirgot pārtikas produktus, kuros ir ievietoti neēdami priekšmeti.


Klasiskās "Kinder Surpise"  olas itāļu saldumu ražotājs "Ferrero" sāka ražot 1974. gadā, bet 2001. gadā sāka izgatavot "Kinder Joy" olas - vienā pusē ir šokolādes deserts, bet otrā pusē – rotaļlieta. Kārums iepakots plastikāta apvalkā, kas sastāv no divām daļām. Šīs olas 2018. gadā tiks piemērotas ASV tirgus vajadzībām un tad arī būs nopērkamas ASV. 

Reklāma
Reklāma